Najnovije vesti

PRIVREMENO OBUSTAVLJENA POTRAGA: Velimir je nestao u Zapadnoj Moravi, a njegov prijatelj otkriva detalje UŽASNE NESREĆE!
Foto: Printscreen/Glas Zapadne Srbije

PORODICA IZGUBILA SVAKU NADU

PRIVREMENO OBUSTAVLJENA POTRAGA: Velimir je nestao u Zapadnoj Moravi, a njegov prijatelj otkriva detalje UŽASNE NESREĆE!

Crna Hronika

Velimir Đerić (66) iz Prijanovića nestao kod sela Tučkovo, a njegov prijatelj Rade Nikitović objasnio je spasiocima gde je "nešto potonulo".

 

"Video sam nešto u blizini splava kako naglo tone, ali ne znam da li je to bilo Velimirovo telo ili samo njegova jakna koju je tog dana nosio. Ja sam nekako uspeo da se zadržim, ali on nije bio plivač i slabog zdravlja".

 

Ovim rečima je Rade Nikitović, preživeli iz tragedije na Zapadnoj Moravi kod sela Tučkovo opisao užasan događaj u kome je pod nabujalom vodom nestao Velimir Đerić (66) iz Prijanovića.

 

Dva dana su spasioci bez uspeha pokušavali da pronađu davljenika, a potragu su u sredu privremeno obustavili.

 

"Tim specijalizovan za zadatke na vodi pri užičkoj vatrogasnoj brigadi je detaljno pretražio obe obale reke. Pozvali smo i pripadnike Žandarmerije, njihovi ronioci su tragali ispod površine, ali je vidljivost u nabujaloj reci veoma mala, pa ni to nije dalo rezultate", kaže Saša Cicvarić, načelnik ovdašnjeg štaba za vanredne situacije.

 

- Nikitović je objasnio gde je video Velimirovo telo ili jaknu, ali to nije bilo od pomoći, a površina za pretragu je ogromna. Odlučeno je da se zbog nemogućih uslova koji ne mogu dati rezultate, ronilačka potraga privremeno obustavi.

 

Porodica nestalog Đerića izgubila je poslednju trunku nade da će Velimir biti spasen. Đerić je radio u kafani kod Nikitovića, sa kojim je kobnog dana bio na splavu. Oni su pokušali da dođu do ostrva na sredini reke, kako bi obišli mangulice koje su tamo gajili. Bujica je zanela improvizovani splav, a Velimir je nestao u ledenoj reci. Nikitović je uspeo da se održi na plovilu, koje se zaustavilo u granju, nekoliko stotina metara nizvodno.

 

- Velimir je požrtvovano i vredno radio kako bi porodici obezbedio egzistenciju. Iščekivao je bosansku penziju da bi makar u starosti bezbrižnije poživeo - kažu gosti kafane koji su svakodnevno sretali Đerića.

 

Nade su u požeškom kraju ugašene. Spasioci će, čim se uslovi u mutnoj i nabujaloj Zapadnoj Moravi poprave, nastaviti potragu.

 

(Kurir.rs/Večernje novosti/Foto: Printscreen)

 

 

 

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

 

(KURIR TV VESTI) POLICAJKA "PALA" ZBOG UZIMANJA MITA! Tražila i do 500 evra za nezakonite radnje!

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...