AUSTRALIJANAC PAO U AKCIJI SPECIJALACA U METROPOLU: Viši sud doneo rešenje o izručenju Dejvida Kempbela
Foto: Printscreen/MUP Srbije

Uhapšen pod sumnjom za trgovinu drogom

AUSTRALIJANAC PAO U AKCIJI SPECIJALACA U METROPOLU: Viši sud doneo rešenje o izručenju Dejvida Kempbela

Crna Hronika -

Viši sud saopštio je danas da je doneo rešenje kojim je utvrđeno da su ispunjene zakonske pretpostavke za izručenje pavosudnim organima Australije Dejvida Kempbela, uhapšenog u Beogradu pod sumnjom za trgovinu drogom.

Rešenje je doneto po zahtevu za izručenje koje su podneli Državni tužilac Australije i tamošnji ministar kako bi se vodio postupak pred australijskim pravosudnim organima.

Kempbel se izjasnio da želi da bude izručen Australiji po pojednostavljenom postupku, u skladu sa međunarodnom pravnom pomoći, pa će spisi biti prosleđeni nadležnom ministarstvu za pravosuđe na dalje postupanje.

Ministar nadležan za pravosuđe može da odloži izvršenje rešenja dok ne bude pravnosnažno okončan krivični postupak pred domaćim sudom, koji se protiv lica čije je izručenje dozvoljeno vodi za drugo krivično delo.

Protiv Kempbela, koji je sredinom januara uhapšen u grupi Australijanaca, pred Višim tužilaštvom u Beogradu vodi se istraga za krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

(Kurir.rs/Fonet/Foto: Printscreen)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(KURIR TV VESTI) OVO SU TEME RAZGOVORA BEOGRADA I PRIŠTINE U BRISELU!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track