SRBIN, SERIJSKI UBICA ĆUTAO PRED ITALIJANSKIM TUŽIOCEM: Vaclavića saslušali u zatvoru u okolini Saragose!
Foto: Privatna Arhiva

Istraga

SRBIN, SERIJSKI UBICA ĆUTAO PRED ITALIJANSKIM TUŽIOCEM: Vaclavića saslušali u zatvoru u okolini Saragose!

Crna Hronika -

Italijanski tužioci otputovali su u Španiju i počeli sa ispitivanjem uhapšenog Igora Vaclavića, koji se nalazi u zatvoru u Saragosi od hapšenja u decembru.

Podsetimo, njemu se na teret stavlja da je ubio dvoje ljudi u Italiji. Tokom potere i akcije hapšenja u Španiji Vaclavić je ubio dvojicu pripadnika civilne garde i jednog civila, vlasnika ranča.

Prema pisanju italijanskih medija, on je iskoristio svoje pravo da ne iznosi odbranu na saslušanju pred tužiocima.

- Sve je izvedeno uz mere najvećeg obezbeđenja, Vaclavić je u pratnji imao tri oficira obučena u pancire, koji su ga držali u lisicama sve vreme. Dovedeni su i tumači koji govore italijanski, španski, ruski i srpski jezik, ali on nije odgovarao na pitanja. Očekuje se da će tužioci zatražiti hitno suđenje, a biće odlučeno da li će se proces odvijati putem video-linka - preneli su mediji.

Potera za Vaclavićem počela je pre skoro godinu dana, kada je usmrtio vlasnika bara Davida Fabrija, a potom i čuvara šume Valerija Verija.

- Vaclavić je koristio 18 različitih identiteta, a najpoznatiji je kao Igor Rus. On je naveo da je u Španiju stigao u septembru, kao i da pristaje da mu se sudi u Italiji. Međutim, Španija ga neće izručiti dok ne bude odgovarao za zločine koje je počinio u ovoj državi - navode mediji.

J. I.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI: ZAŠTO SE SRPSKIM ZVANIČNICIMA ZABRANJUJE ULAZAK NA KOSOVO I METOHIJU?!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja