UŽAS U CRVENKI: Penzioner pronađen posle četiri meseca zakopan u dvorištu, ubijen zbog novca i zlata
Ilustracija, Foto: Dado Đilas

motiv koristoljublje

UŽAS U CRVENKI: Penzioner pronađen posle četiri meseca zakopan u dvorištu, ubijen zbog novca i zlata

Crna Hronika -

Posle četiri meseca razrešen je nestanak penzionera Miodraga Bešića (68) iz Crvenke, čije je telo policija pronašla u utorak uveče zakopano u dvorištu kuće B. L. (32) u ovom naselju kod Sombora. On je uhapšen zajedno sa M. M.(23) zbog sumnje da su počinili teško ubistvo, a priveden je i Đ. S. (22) zbog sumnje da nije prijavio krivično delo i učinioca.

U izveštaju Policijske uprave Sombor navedeno je da se sumnja da su B. L. i M. M. krajem novembra prošle godine usmrtili crvenačkog penzionera i prisvojili veću količinu novca i zlatni nakit. Potom su, kako se sumnja, telo zakopali u šupi B. L.

Ilustracija
Ilustracijafoto: Marina Lopičić/Ilustracija

Nesrećni penzioner, koji je živeo sam, nestao je pod misterioznim okolnostima, a komšije su prijavile njegov nestanak 6. decembra pošto su primetile da danima ne izlazi iz kuće. Bešić je dugo radio u Nemačkoj, a kasnije u crvenačkoj šećerani, tako da je stekao i domaću i inostranu penziju. Potvrdila se sumnja njegovih sugrađana da je ubijen, i da je motiv koristoljublje, jer je, kako pričaju komšije, Miodrag voleo da se hvali kako je dobro situiran.

Njegovim poznanicima je jedino bilo čudno kako je neko mogao fizički da ga savlada, jer je Mijo, kako su ga zvali, bio visok dva metra i u dobroj snazi.

Komšiluk u Ulici Žarka Zrenjanina, gde je pronađeno telo nestalog penzionera koji je živeo na drugom kraju naselja, u Ulici Petra Drapšina, šokiran je saznanjem da je B. L. počinio gnusno delo.

- Znamo ga kao sasvim običnog mladića, koji je oženjen i ima dve ćerkice. On je bio nezaposlen, a supruga je radila sezonske poslove. Skromno su živeli.

Ilustracija
Ilustracijafoto: Stefan Jokić

Doselili su se u našu ulicu pre 15 godina. Kuću je kupila njegova majka, koja je dugo radila u Italiji, a trenutno je u Nemačkoj, gde zarađuje čuvajući stare osobe. On ima i mlađeg brata, koji se nedavno iselio iz ove kuće, kao i udatu mlađu sestru - ispričala nam je komšinica uhapšenog.

Komšije navode da su grobari celu noć kopali u šupi B. L. i da je telo ubijenog penzionera ekshumirano i poslato na obdukciju. Trojici osumnjičenih je određeno zadržavanje do 48 sati i oni će uz krivičnu prijavu biti privedeni u Više javno tužilaštvo u Somboru.

Crvenčani pričaju da je B. L. odranije poznat policiji i da je pre nekoliko godina takođe opljačkao jednog deviznog penzionera u Crvenki, kojeg je vezivao i tukao i zbog toga bio u zatvoru. Napominju da je taj penzioner preminuo i čude se kako B. L. zbog toga nije osuđen na dužu robiju.

(Kurir.rs/Večernje novosti, Z.Rajić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track