NJEN ISKAZ OSLOBAĐA ZORANA MARJANOVIĆA!? Krsmanovići upozoravaju: Jana je pod njihovim uticajem!
Foto: Privatna Arhiva, Dragan Kadić

istraga zločina u borči

NJEN ISKAZ OSLOBAĐA ZORANA MARJANOVIĆA!? Krsmanovići upozoravaju: Jana je pod njihovim uticajem!

Crna Hronika -

Advokat Predrag Savić, koji zastupa rođake pokojne Jelene Marjanović, smatra da bi, ukoliko dođe do saslušanja male Jane Marjanović, devojčica ispričala ono što je dve godine nakon ubistva majke slušala u porodici koja se stara o njoj.

Podsetimo, Više tužilaštvo, koje vodi istragu protiv Zorana Marjanovića zbog ubistva supruge Jelene, naložilo je da se obavi veštačenje male Jane kako bi se utvrdilo da li je devojčica sposobna da bude saslušana kao poslednji svedok. Predlog da Jana bude saslušana dala je Marjanovićeva odbrana.

- Posle veštačenja će biti doneta odluka da li će Jana biti saslušana, a to je trebalo uraditi mnogo ranije, pre dve godine, kada je devojčicu saslušavala policija, pošto je sada već prošlo mnogo vremena. Zakon kaže da dete može biti saslušano samo dva puta. Mi smo pokušavali da proverimo koliko puta je vođen razgovor s Janom, ali nismo dobili taj podatak, dok odbrana tvrdi da je ona saslušana više puta - kaže Predrag Savić, koji je pravni zastupnik Jeleninih rođaka iz porodice Krsmanović.

On kaže da je pevačicina ćerka rasla u sugestivnoj sredini i da će devojčica na saslušanju izneti stav koji je čula u porodici.

- Na mišljenje deteta ima presudni uticaj onaj ko ga vaspitava, kažnjava i nagrađuje i dete je podložno uticaju. Ono nema razvijen mehanizam da se samo suprotstavi mišljenju onog ko je vaspitava. Odbrana je pre šest meseci rekla da će Jana ispričati da je otišla s mamom i tatom da trči i da se mama izgubila. To je najavljena izjava i ona će to verovatno i ispričati - dodaje Savić.

Naš sagovornik ističe da je napravljen propust jer Jana Marjanović nije dobila punomoćnika.

- Ona je u ovom postupku oštećena i trebalo je da Centar za socijalni rad imenuje osobu koja ima licencu za rad s maloletnicima da je zastupa, ali to nije urađeno. Mi pokušavamo da dokažemo i da je Jelenin deda Milodar oštećeni jer joj je direktni krvni srodnik, ali i Teodora Krsmanović jer je Jelena plaćala njeno školovanje - objašnjava advokat Savić.

(Kurir.rs/ J.I./ Foto: Dragan Kadić, privatna arhiva)

Krsmanovići brinu za Janu Da li je stric Miloš podoban staratelj

Predrag Savić ističe da je porodica Krsmanović veoma zabrinuta zbog male Jane Marjanović. - Oni se brinu zbog deteta, kao i zbog ovog maltretiranja oko saslušanja. Mi smo zato i tražili da se izvrši nadzor nad Centrom za socijalni rad, treba ispitati i da li je njen staratelj, stric Miloš podoban da bude na tom mestu. Oni samo žele da se utvrdi istina, ko je ubio Jelenu, a ne da neko bez dokaza bude optužen i osuđen. Po svemu sudeći, ili je bilo više ubica, ili je ubica imao više pomagača - rekao nam je Savić.

Brojke

  • 25 meseci prošlo od zločina
  • 15 svedoka saslušano tokom istrage

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track