AKCIJA CARINIKA NA BAČKOM BREGU: Zaplenjena oprema za šišanje i negu pasa (FOTO)
Foto: Carina Srbije

pola miliona dinara vrednosti

AKCIJA CARINIKA NA BAČKOM BREGU: Zaplenjena oprema za šišanje i negu pasa (FOTO)

Crna Hronika -
1 / 5 Foto: Carina Srbije

BEOGRAD - Carinici na graničnom prelazu Bački Breg, sa Mađarskom, zaplenili su veću količinu opreme za negu kućnih ljubimaca čija je vrednost oko pola miliona dinara.

foto: Carina Srbije

Kako se navodi, prekršaj je otkriven u kombiju novosadskih registarskih oznaka sa prikolicom nemačkih tabli, kojim je od Nemačke ka Novom Sadu putovao 33-godišnji Novosađanin u društvu saputnika. Vozač je carinicma prijavio tovar polovne robe, odnosno belu tehniku, nameštaj i alat za koje je uredno platio carinske dažbine.

Prilikom pregleda kombija utvrdjeno je da se u njemu nalazi i deo robe koja nije bila prijavljena, jer su carinici u tovaru pronašli dve torbe sa nesvakidašnjim sadržajem.

foto: Carina Srbije

Reč je o opremi za negu kućnih ljubimaca, i to hidraučičnom stolu za šišanje pasa, mašinicama i njihovim ulošcima, ali i makazama, četkama i furminatorima za pse, koji služe za uklanjanje mrtvih ili ućebanih dlaka sa tela životinje. Iako vrednost robe dostiže gotovo pola miliona dinara, vozač je izjavio da je torbe preuzeo u Nemačkoj da ih preveze poznaniku u Novi Sad, a da prethodno nije ni proverio o čemu se radi pošto mu je rečeno da su u pitanju "neke sitnice".

(Kurir.rs/Beta/Foto: Carina Srbije)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track