UMIREM ZBOG TEBE! POGREŠIO SAM ZBOG PIČ.I KOJE ME SADA MOLE! Joksović pisao Šariću tražeći oproštaj: Ubio sam te, ubio si me. Kunem se da mi je svaki dan paklen...
Foto: Privatna Arhiva, Dado Đilas

svedok saradnik okajava grehe

UMIREM ZBOG TEBE! POGREŠIO SAM ZBOG PIČ.I KOJE ME SADA MOLE! Joksović pisao Šariću tražeći oproštaj: Ubio sam te, ubio si me. Kunem se da mi je svaki dan paklen...

Crna Hronika -

Sve što sam uradio, uradio sam u afektu, ludilu! Kajem se! Umirem samo zbog tebe, jer gde god da se okrenem, 20 godina ja i ti smo tu. Bolje da sam davno poginuo u Valjevu ili Čačku nego što mi se desilo ovo prokletstvo. Sve ću ja ovo izdržati, ali čemu to vodi, kada znam da sam pogrešio prema sebi, tebi, zbog pi*ki koje su se mangupirale, a sada mole”, napisao je Darku Šariću (48) u pokajničkom pismu svedok saradnik Nebojša Joksović Joksa.

"Iskreno te žalim i još te volim, ako to možeš da veruješ, ali zahvali drugima za ovaj sraman čin i samoubistvo. Tebi je već presuđeno, a i meni odavno. Ako se vratim unutra, živ neću izaći. Svašta rade da me unište, ja sam već uništen, čim sam izgubio sebe-tebe. Ja sam izašao slobodan, a kao da nisam. Ne znam kako se zovem, familija, to je pitanje hoćemo li ostati zajedno, ludilo! Na sve sam spreman, ali sa tobom!", napisao je u Joksović u svom pismu Šariću, u kojem ga na izvestan način moli za oproštaj.

Joksović poimenice optužuje ljude koji su ga udaljili od Šarića pre hapšenja i naziva ih pogrdnim imenima, navodeći da su ga njihovi drugovi „gurnuli niz liticu“.

"Ubio sam te, ubio si me. Kunem se da mi je svaki dan paklen jer žalim za tobom više nego za sobom. Meni je sada teže nego tebi, osećam da nisam onaj isti što sam bio, ne zato što sam pogrešio, nego što nije trebalo da razmišljam unutra o tvojim drugovima, nego samo o tebi, jer samo si mi ti samo bio drug, a ovaj šljam oko tebe su mi bili neprijatelji. Sada sam došao u situaciju, ne samo mojom greškom, da ti sudim i pucam u srce", priznaje Joksović u pismu i ističe da ne zna kako da pomogne Šariću i samom sebi jer je „svaki korak nagazna mina“.

Ističući da je Šarić osoba „koja zna kada treba pomoći, utešiti nekog u nevolji“, Joksović se žali i da su mu neki „lizogusci filovali priču za njega“ kako je prevarant i da sa njim ne treba raditi. Posebno se žalio kako mu niko u zatvor nije poslao ni 50 evra za kantinu, a da je kod kuće ostavio trudnu ženu, dvoje dece i dugove.

"Mene su doveli do ludila i faze da noćima nisam mogao da spavam, pa sam za četiri meseca oslabio 45 kilograma. Počeo sam da pucam, mesecima nisam spavao, jeo, izgledao sam kao oni logoraši. Sa 148 kilograma spao sam na 98 za tri meseca. Ne znam kako se zovem i prezivam, ali sam živ. Da li mogu nešto pomoći, nisam siguran, jer to je preki sud. Sudija je čovek koji se ništa ne pita, kao ni da li se ti pitaš sada. Tužilac se za sve pita. Rekao mi je da su namerno puštali neke stvari…", otkrio je u svom pismu svedok saradnik.

U moru prozivki Šarićevih prijatelja, Joksović pokajnički priznaje da je „išao linijom manjeg otpora“.

"Zato sam ja sada debelo u p.m., a i ti sa mnom. Sada sebi kažem: „Nisi ti bio za to društvo, nego za ono selo gde si rođen, ovce da čuvaš“, jer sam na kraju ispao ovca, nastaviću da živim pod ovim mukama, sve dok mi srce ne otkaže", naveo je Joksović, tražeći da mu Šarić „iskreno odgovori“.

Kurir.rs/Alo/Danica Ćuruvija/Foto: Privatna arhiva, Foto: Dado Đilas

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja