SVEDOK-SARADNIK PROTIV ŠARIĆA PRIZNAO PRED SUDOM: Vraćena mi je imovina posle svedočenja!
Foto: Privatna Arhiva, Dado Đilas

NEBOJŠA JOKSOVIĆ U SpecijalnOM sudU

SVEDOK-SARADNIK PROTIV ŠARIĆA PRIZNAO PRED SUDOM: Vraćena mi je imovina posle svedočenja!

Crna Hronika -

Nebojša Joksović, svedok-saradnik u postupku protiv Darka Šarića, tokom trećeg dana svedočenja protiv bivšeg prijatelja iz detinjstva i ostalih optuženih za šverc kokaina, kako Kurir saznaje, priznao je da mu je posle svedočenja vraćen deo imovine koja mu je prethodno bila oduzeta, ali nije mogao da objasni kako je zaradio novac koji je ulagao u gradnju, kupovinu stanova i mašina.

- Da li ste izneli optužbe na račun Darka Šarića da biste taj novac koji vam je on dao zadržali - pitala je odbrana svedoka-saradnika, ali on, iako je odgovorio "ne", nije mogao da objasnio odakle mu onda preko 10 miliona evra, koliko je uložio u kupovinu placa na Zlatiboru, stanova u centru Beograda, mašina i gradnju kuća.

Tokom ispitivanja o švercu kokaina Joksović je, kako izvor Kurira otkriva, na većinu pitanja odgovarao kratko i otkrio da je sve što je svedočio o optuženima "čuo u različitim razgovorima".

Žestoku raspravu u sudnici poslednjeg dana izazvalo je pismo koje je svedok-saradnik ranije poslao Darku Šariću, o kom je Kurir pisao, u kom mu objašnjava da se kaje zbog svega što je uradio i izvinjava se Pljevljaku zbog toga što je u "afektu i ludilu" izneo optužbe na njegov račun.

- Razmišljao sam da bežim, da se obesim posle svega. Pismo je autentično, pisao sam onako kako sam se osećao - potvrdio je istinitost napisanih reči svedok-saradnik.

Odbranu je zanimalo i zašto je u istom pismu napisao Darku Šariću da se "sud ništa ne pita i da je za sve glavni tužilac", ali je Joksović rekao da je on to "sam zaključio".

- Odbrana i tužilac su se sporili zbog pisma iz razloga što odbrana tvrdi da je svedok-saradnik ovakvim rečima potvrdio da je tužilac sebe stavio iznad svih stranaka u postupku samo da bi ubedio svedoke-saradnike da pričaju ono što je on želeo. S druge strane, tužilac se protivio pitanjima, pa je sudija morao da opominje i zavodi red u sudnici - dodaje sagovornik Kurira.

(Kurir.rs/ foto Dado Đilas/Privatna arhiva)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja