KRVAVI RAT MAFIJE! ZA POLA GODINE 12 MRTVIH: Crna knjiga žrtava borbe za PREVLAST U SRPSKOM PODZEMLJU!
Foto: Privatna Arhiva

ZLOČINI

KRVAVI RAT MAFIJE! ZA POLA GODINE 12 MRTVIH: Crna knjiga žrtava borbe za PREVLAST U SRPSKOM PODZEMLJU!

Crna Hronika -

Kriminalni obračuni događali su se u proseku na svake tri nedelje, ali se u poslednjih mesec i po dana crna statistika vidno izmenila, kada je evidentirano čak šest likvidacija.

Više od deset osoba ubijeno je od početka godine u mafijaškim obračunima širom Srbije, a krvavi rat koji se doskoro odvijao samo na asfaltima većih gradova, odskoro se preneo i na mirne ulice provincije. Najčešći motivi obračuna su borbe za prevlast u podzemlju i poslovima u vezi s trgovinom narkoticima, dok se neretko evidentiraju i žrtve krvnih osveta i sukoba unutar kriminalnih grupa. Bezbednosne službe i policiju posebno uznemirava činjenica što je Srbija postala poprište za obračunavanje kriminalaca iz regiona, najviše iz Crne Gore, zbog čega je mnogobrojnim stranim državljanima zabranjen ulaz u našu zemlju.

Davorin Baltić (41) Ubijen 1. januara u Beogradu

Crnogorski državljanin i navodni visokopozicionirani član "kavačkog klana", ubijen u Ulici Internacionalnih brigada na Vračaru kada je parkirao automobil u svojoj garaži. Nepoznate ubice pucale su na njega iz vatrenog oružja i ubile ga na mestu. U trenutku pucnjave s njim je bila policajka koja se nije nalazila na dužnosti. Ona je suspendovana i protiv nje je pokrenut disciplinski, a potom i krivični postupak zbog ometanja pravde jer je Baltićev pištolj nakon zločina bacila u kontejner.

Davorin Baltić
Davorin Baltić foto: Privatna Arhiva

Dalibor Despotović (37) Ubijen 5. februara u Beogradu

Vlasnik nekoliko menjačnica i navodni pripadnik obezbeđenja pokojnog Slobodana Šaranovića ubijen je u Zaplanjskoj ulici u Beogradu. Prema dosadašnjim informacijama, nepoznati napadač ispalio je u njega više hitaca i pobegao autom koji ga je čekao. Hapšen je 2010. kao član grupe koja je pljačkala banke.

Dalibor Despotović
Dalibor Despotovićfoto: Privatna Arhiva

Nikola Jović (23)

Ubijen 21. februara u Leskovcu

Kik-bokser ubijen je na svoj rođendan oko tri sata noću ispred zgrade u kojoj je stanovao u naselju Dubočica. Prema nezvaničnim informacijama, napadači, koji do danas nisu otkriveni, na njega su ispalili šest metaka. Navodno, on je taksijem došao do zgrade, pa ostao u parkiću da razgovara s nepoznatom osobom. Prema pisanju medija, hapšen je zbog droge.

Nikola Jović
Nikola Jovićfoto: Facebook

Petar Arsić (38) Ubijen 28. februara u Beogradu

Navijač Rada ubijen je ispred vidikovačkog kafića "3K" hicima iz pištolja. On je odranije poznat policiji, a za njim je bila na snazi poternica zbog nanošenja teških telesnih povreda. Arsić je dva puta osuđivan zbog krađa i razbojništava. Policija je identifikovala trojicu napadača, od kojih je u pritvoru samo Ljubomir Lainović, sin Branislava Lainovića Dugog, dok su ostali u bekstvu.

Petar Arsić
Petar Arsićfoto: Privatna arhiva

Blažo Đurović (39) Ubijen 10. marta u Beogradu

Napadač je u Đurovića ispalio 10-15 hitaca dok je izlazio iz garaže u svom BMW u Ulici vojvode Skopljanca na Dušanovcu. Nedaleko od mesta ubistva, policija je pronašla zapaljen automobil. Zbog ovog ubistva uhapšen je Nemanja Ivanov, kome se sudilo i zbog ubistva Vladana Veličkovića u "Majdanu". Đurović je brat po majci Vlade Jovanovića Japanca, a odranije je poznat policiji po otmicama, krađama i iznudama.

Blažo Đurović
Blažo Đurovićfoto: Privatna Arhiva

Dragoje Trišić Triša (44) Ubijen 22. marta u Beogradu

Dragoje Trišić ubijen je na ulazu u zgradu u kojoj je živeo. Nepoznati počinilac je u Trišića, u popodnevnim časovima, ispalio nekoliko hitaca u Trgovačkoj ulici u Žarkovu. Trišić je, navodno, poznat policiji zbog različitih krivičnih dela. Osuđivan je nekoliko puta, navodno, i zbog prodaje narkotika.

Dragoje Trišić Triša
Dragoje Trišić Trišafoto: Privatna Arhiva

Luka Radulović (37) Ubijen 18. aprila u Beogradu

Akter afere "bentli" ubijen je u klubu "Ispod mosta", kada mu je nepoznati napadač prišao i ispalio hice u stomak i noge. On je od posledica ranjavanja preminuo u Urgentnom centru. U oktobru 2017. uhapšen je zbog prodaje kokaina, a u martu je sklopio sporazum o priznanju krivice, kojim je osuđen na tri godine zatvora. U javnosti je postao poznat kada je "bentlijem" isekao kolonu u kojoj je bio predsednik Aleksandar Vučić.

Luka Radulović
Luka Radulovićfoto: Privatna Arhiva

Gorgija Darmanović Gorg (58) Ubijen 6. maja u Beogradu

Crnogorski državljanin i pripadnik obaveštajnih službi Južnoafričke Republike izrešetan je u Ulici aleksinačkih rudara kod Prvog osnovnog suda dok se nalazio ispred zgrade u kojoj je najverovatnije stanovao. Nepoznati napadači na skuteru pucali su na njega, pa pobegli. Darmanović je preminuo u zemunskoj bolnici posle nekoliko sati. O njegovim akcijama u Johanesburgu pisala je strana štampa, a postao je akter čak i jedne knjige. Dovođen je u vezu s narko-kriminalom.

Gorgija Darmanović Gorg
Gorgija Darmanović Gorgfoto: Privatna Arhiva

Vojin Stanković Ždrokinac (41) Ubijen 7. maja u Kruševcu

Likvidiran je u strogom centru Kruševca u bašti kafića koja je, u tom trenutku, bila prepuna ljudi, ali i prolaznika. Osumnjičeni S. R. (25), koji je u bekstvu, prišao je Stankoviću i ispalio više hitaca u njega, od kojih ga je jedan pogodio u čelo. Vojin je, inače, sin Dejana Stankovića Ždrokinca, a prema operativnim podacima, bio je jedan od vođa kruševačkog podzemlja.

Vojin Stanković Ždrokinac
Vojin Stanković Ždrokinacfoto: Fejsbuk

Dragoslav Miloradović Gale (44) Ubijen 28. maja u Beogradu

Dragoslav Miloradović ubijen je u večernjim časovima ispred svoje auto-perionice u naselju Karaburma. Dvojica nepoznatih napadača došla su na motoru, ispalila više hitaca u Miloradovića, koji je telefonirao dok je kraj njega bila nevenčana supruga, pa su pobegla ka Pančevačkom mostu. Ubijeni je, inače, kum Luke Bojovića i s njim je 2005. bio optužen zbog nedozvoljenog držanja oružja i falsifikovanja. Obojica su oslobođena zbog falsifikovanja, a Miloradović je osuđen zbog nošenja oružja.

Dragoslav Miloradović Gale
Dragoslav Miloradović Galefoto: Privatna Arhiva

Radovan Laketić (37) Ubijen 1. juna u Beogradu

Telo Radovana Laketića pronašli su u jutarnjim časovima prolaznici u Ulici vojvode Vlahovića. Utvrđeno je da je on ubijen nekoliko sati ranije hicima iz vatrenog oružja. On je u decembru izašao iz zatvora u koji je dospeo nakon što je 2009. godine u Beogradu uhapšen sa 21 kilogramom heroina, koji je švercovao iz Turske. Motiv ubistva verovatno je borba za prevlast na tržištu droge.

Radovan Laketić
Radovan Laketićfoto: Privatna Arhiva

Dejan Stanković Ždrokinac (71) Ubijen 6. juna u Kruševcu

Dejan Stanković ubijen je u jutarnjim časovima ispred teretane hotela "Golf". Nepoznati napadač pucao je na njega iz oružja sa prigušivačem dok je pokušavao da sedne na motor koji je vozio, pa komšije iz okolnih zgrada nisu čule pucnje. Navodno, likvidator je imao fantomku. Ždrokinac i njegov brat blizanac poznati su zbog ubistva zubara Milutina Rokića, za koje su oslobođeni. Na mestu ubistva zubara nađen je DNK, ali nije utvrđeno čiji je, jer su Dejan i Vojin identični blizanci.

Dejan Stanković Ždrokinac
Dejan Stanković Ždrokinacfoto: Privatna Arhiva

(Kurir.rs /J.Ivić-I.Milićević/Foto:Privatna arhiva/Facebook/AP)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track