SLUČAJ ĆURUVIJA: Komunikacije pripadnika DB na dan ubistva izdvojene iz dokaza
Foto: Profimedia

Specijalni sud potvrdio odluku

SLUČAJ ĆURUVIJA: Komunikacije pripadnika DB na dan ubistva izdvojene iz dokaza

Crna Hronika -

BEOGRAD - Sudsko veće Specijalnog suda u Beogradu koje vodi postupak protiv optuženih za ubistvo novinara Slavka Ćuruvije 11. aprila 1999. danas je donelo odluku da iz spisa predmeta budu izdvojeni izveštaji policije o veštačenju baznih stanica, odnosno telekomunikaciji, za koju tužilaštvo tvrdi da je vođena između okrivljenih i da dokazuje da su oni bili u blizini mesta ubistva.

Podsetimo, istu odluku na predlog odbrane sudsko veće donelo je i u aprilu, ali je Apelacioni sud ukinuo po žalbi tužilaštva.

Sudija Snežana Jovanović objasnila je danas da je veće koje vodi postupak postupilo po nalozima Apelacionog suda kako bi u potpunosti razjasnilo da li su dokazi koji su veštačeni bili pribavljeni po Zakonu o krivičnom postupku ili ne i da je iz tog razloga na prethodnom suđenju saslušalo dva svedoka, od kojih je jedan bivši načelnik UKP Dragan Kecman, ali da je ostalo pri istoj odluci - da ovaj dokaz tužilaštva nije pribavljen po zakonu.

- Cenili smo zakonitost dokaza i po nalaženju ovog veća, dopis policije nije u zakonom propisanoj formi i na taj nači nisu mogli da budu pribavljeni dokazi. Veštačenje, odnosno izveštaj predstavlja analizu svih pribavljenih traka uključujući i one koje nisu oduzete po zakonu i zbog toga ono ne može da se koristi kao dokaz pred sudom - obrazložila je odluku sudskog veća sudija Jovanović.

Za učešće u ubistvu Slavka Ćuruvije postupak se vodi protiv bivših funkcionera DB-a Radomira Markovića, Milana Radonjića, Ratka Romića kao i Miroslava Kuraka, koji je u bekstvu.

(Kurir.rs/ J. Spasić/ Foto:Profimedia)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track