Najnovije vesti

SVEDOK-SARADNIK ODGOVARAO NA ŠARIĆEVA PITANJA Joksović: Nikad nisam rekao da si ti finansirao kupovinu droge
Foto: Privatna Arhiva, Dado Đilas

OČI U OČI

SVEDOK-SARADNIK ODGOVARAO NA ŠARIĆEVA PITANJA Joksović: Nikad nisam rekao da si ti finansirao kupovinu droge

Crna Hronika

Bivši prijatelj optuženog Pljevljaka na sudu promenio iskaz kojim je ranije teretio Darka Šarića
 

Darko Šarić, kom se sudi zbog sumnje da je švercovao 5,7 tona kokaina, juče je nekoliko sati ispitivao svedoka-saradnika Nebojšu Joksovića, koji je za sudskom govornicom promenio svoj iskaz, navodeći da nikada nije izjavio da je Pljevljak finansirao kupovinu droge.

Oči u oči, kako izvor Kurira otkriva, Joksović je porekao navode optužnice koji su napisani na osnovu njegovog ranijeg svedočenja.

Šarić: Jesam li ja finansirao kupovinu droge u Italiji?

Joksović: Ne.

Šarić: Pa ti si to ranije rekao.

Joksović: Ja to nikada nisam rekao!

Tokom ispitivanja Joksovića, koji je pre nekoliko godina poslao bivšem prijatelju pismo u kom mu se izvinjava zbog svedočenja i svih optužbi koje je lažno izneo, kako izvor Kurira otkriva, Joksović je odgovarao kratko, nesigurno i konfuzno.

- Darko Šarić imao je za njega brojna pitanja, podsećao ga je na to koliko je investirao u imovinu i objekte koje je Joksović zadržao za sebe posle sklapanja sporazuma s tužilaštvom, ali i o konkretnim situacijama i razgovorima koje su vodili - otkriva izvor Kurira.

Prethodnog dana, svedoku-saradniku su pitanja, koja su se uglavnom odnosila na to odakle mu novac za kupovinu nekretnina, čija je vrednost preko sedam miliona evra, postavljali i ostali okrivljeni. Međutim, na većinu njih Nebojša Joksović je odgovarao sa "ne sećam se", "ne znam" ili "ne mogu da dam odgovor".

- Pitanja su se uglavnom odnosila na to odakle mu novac za kupovinu nekretnina, čija je vrednost preko sedam miliona evra, predočeni su mu čak i podaci da su dve njegove firme u poslednjih desetak godina u gubitku i da to jasno pokazuje da on nikako od ušteđevine nije mogao da kupi vredne nekretnine. Osim toga, nije mogao da objasni ni odakle mu novac za kupovinu zemlje na Zlatiboru, porodične kuće u Krunskoj, izgradnju stanova u Ulici vojvode Stepe, kao i kuća u Ulici Baje Pivljanina - kaže izvor Kurira.

Darko Šarić

Sve što ima je od mog novca

Podsetimo, optuženi Darko Šarić ranije je ispričao pred sudom da je on Joksoviću dao novac za sva pomenuta ulaganja i da se on odlučio da postane svedok-saradnik i lažno ga optuži kako bi zadržao novac. - Nije mogao da odgovori ni na pitanje odakle mu 4,5 miliona evra da u 2008. kupi štampariju u Beogradu, niti na ijedno drugo pitanje koje se tiče finansija, ali je priznao da je duplo prodavao stanove i kuće - objašnjava naš sagovornik.

(Kurir.rs/J.S./Foto:Dado Đilas/Privatna arhiva)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...