ŠOKANTNO SVEDOČENJE NA SUĐENJU "PUCAČU" IZ PETROVARADINA Svedok: Policija me naterala da optužim protiv osumnjičenog, ali on nije pucao!
Foto: Slađana Stojanović

preokret

ŠOKANTNO SVEDOČENJE NA SUĐENJU "PUCAČU" IZ PETROVARADINA Svedok: Policija me naterala da optužim protiv osumnjičenog, ali on nije pucao!

Crna Hronika -

Miloš M. (33) iz Petrovaradina, tereti se da je marta 2015. godine, iz nelegalnog oružja nasumično ispaljivao hice na kuće i automobile u naselju Bukovački do u Petrovaradinu a najnovije svedočenje na njegovom suđenju šokiralo je sve u sudnici.

"Prošlo je tri godine i sada sam u strahu, ali hoću da kažem da su policijski inspektori direktno od mene tražili da kažem da je osoba koju sam video i opisao, upravo Miloš M.. Ovo do sada nikada nisam rekao jer sam strahovao. Bilo je pritisaka na mene da optužim Miloša M. da je pre tri godine pucao po naselju. Policijski inspektori su više puta dolazili u kuću, ali sam ja u svakoj izjavi rekao ono što i pred tužiocem, da osoba kamuflirana kapuljačom, koju sam video neposredno posle ispaljenih hitaca, nije bio Miloš", rekao je svedok Milan R. na nastavku suđenja Milošu M. (33) iz Petrovaradina.

Svedok Radin, rekao je da su ga čak policijski inspektori pratili.

"Doživeo sam niz neprijatnosti od policije kada sam to odbio. Pratili su me u civilnom vozilu, zaustavili su me i pretresali, zavrtali ruku, a onda su govorili da je rutinski pregled. Tu osobu što sam video posle ispaljenih hitaca, nije imala oružje i niža je od mene, što znači i od Miloša M. Na ulici nije bilo nikoga, pa zaključujem da je ta osoba pucala. Osobu sa kapuljačom video je još jedan stanovnik naselja", bio je kategoričan Radin.

Da podsetimmo, na početku suđenja u februaru u Višem sudu, Miloš M. je izjavio da će iskoristiti svoje pravo i da će se i dalje braniti ćutanjem. Postupak protiv njega, najpre se vodio se pred Osnovnim sudom u Novom Sadu, ali je u septembru prošle godine prešao u nadležnost Višeg suda, jer je zbog izmene Krivičnog zakona i povećanja zaprećene kazne za nedozvoljeno držanje i nošenje oružja, nadležna viša sudska instanca.

Sada je za to krivično delo predviđena kazna od dve do 12 godina zatvora. Nastavak suđenja je zakazan za 19. oktobar, kada će biti saslušani preostali svedoci.

(Kurir.rs/S. Stojanović/Foto S.S.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track