BELA CRKVA ZAVIJENA U CRNO! KOBNI BUNAR KRIJE TAJNU: Mala Milica je misteriozno umrla, a njena braća se razbolela, sada se nazire UZROK trovanja!
Foto: Dragana Udovičić

stravično

BELA CRKVA ZAVIJENA U CRNO! KOBNI BUNAR KRIJE TAJNU: Mala Milica je misteriozno umrla, a njena braća se razbolela, sada se nazire UZROK trovanja!

Crna Hronika -

Iako se čekaju zvanični rezultati obdukcije, sumnja se da se uzrok smrti Milice Bogdan (9) iz Kajtasova, kod Bele Crkve, najverovatnije krije u tome što je pila fekalijama zagađenu vodu s bunara.

Kako izvor Blica navodi, voda iz kućnog bunara u domaćinstvu porodice Bogdan nije bila za piće jer je sadržala takozvane fekalne, koliformne bakterije, što u praksi znači da je voda mogla biti zagađena fekalijama ljudi i životinja.

Rezultati analiza uzetih uzoraka vode pokazali su prisustvo fekalnih, koliformnih bakterija, reči su izvora koji nastavlja:

- U pitanju je fekalno zagađenje sospstvenog izvora vode. Ta voda je bakteriološki neispravna i nije bila za piće. Iste bakterije pronađene su i tokom obdukcije devojčice. Ali, to su samo prvi rezultati analiza. Još se sa sigurnošću ne može tvrditi od čega je devojčica umrla - navodi on.

Devojčica je preminula 23. septembra u vršačkoj bolnici, gde su lekari pokušali sve da je spasu. Stigla je na lečenje u noći između subote i nedelje. Imala je visoku temperaturu, bolove u stomaku i povraćala je. Lekari su naveli i da je bila “u lošem higijenskom stanju”.

U naredna dva dana primljena su u istu zdravstvenu ustanovu i njena dva rođena brata, ali su prebačeni u beogradsku Dečju kliniku u Tiršovoj i sada su dobro.

Ranije su lekari u Vršcu posumnjali da je uzrok infekcije sve troje dece iz Kajtasova neispravna voda iz kućnog bunara, koju su ona pila. Prema dosadašnjim informacijama o maloj Milici iz vršačke bolnice, lekari su sve pokušali da joj spasu život, ali bilo je prekasno, pa je preminula 12 sati po dolasku u bolnicu.

Kurir.rs/Blic

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track