Najnovije vesti

BELA CRKVA ZAVIJENA U CRNO! KOBNI BUNAR KRIJE TAJNU: Mala Milica je misteriozno umrla, a njena braća se razbolela, sada se nazire UZROK trovanja!
Foto: Dragana Udovičić

stravično

BELA CRKVA ZAVIJENA U CRNO! KOBNI BUNAR KRIJE TAJNU: Mala Milica je misteriozno umrla, a njena braća se razbolela, sada se nazire UZROK trovanja!

Crna Hronika

Iako se čekaju zvanični rezultati obdukcije, sumnja se da se uzrok smrti Milice Bogdan (9) iz Kajtasova, kod Bele Crkve, najverovatnije krije u tome što je pila fekalijama zagađenu vodu s bunara.

Kako izvor Blica navodi, voda iz kućnog bunara u domaćinstvu porodice Bogdan nije bila za piće jer je sadržala takozvane fekalne, koliformne bakterije, što u praksi znači da je voda mogla biti zagađena fekalijama ljudi i životinja.

Rezultati analiza uzetih uzoraka vode pokazali su prisustvo fekalnih, koliformnih bakterija, reči su izvora koji nastavlja:

- U pitanju je fekalno zagađenje sospstvenog izvora vode. Ta voda je bakteriološki neispravna i nije bila za piće. Iste bakterije pronađene su i tokom obdukcije devojčice. Ali, to su samo prvi rezultati analiza. Još se sa sigurnošću ne može tvrditi od čega je devojčica umrla - navodi on.

Devojčica je preminula 23. septembra u vršačkoj bolnici, gde su lekari pokušali sve da je spasu. Stigla je na lečenje u noći između subote i nedelje. Imala je visoku temperaturu, bolove u stomaku i povraćala je. Lekari su naveli i da je bila “u lošem higijenskom stanju”.

U naredna dva dana primljena su u istu zdravstvenu ustanovu i njena dva rođena brata, ali su prebačeni u beogradsku Dečju kliniku u Tiršovoj i sada su dobro.

Ranije su lekari u Vršcu posumnjali da je uzrok infekcije sve troje dece iz Kajtasova neispravna voda iz kućnog bunara, koju su ona pila. Prema dosadašnjim informacijama o maloj Milici iz vršačke bolnice, lekari su sve pokušali da joj spasu život, ali bilo je prekasno, pa je preminula 12 sati po dolasku u bolnicu.

Kurir.rs/Blic

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...