Godinama pretio da će sve zaklati

Ubica najavio zločin

Godinama pretio da će sve zaklati

Crna Hronika -
Srećko P. zaratio s celom porodicom Krištofik zato što je njegova ljubav prema Jeleni Krištofik ostala neuzvraćena

PANČEVO - Užas!Dobio je potvrdu iz bolnice za psihijatrijske bolesnike u Kovinu da je zdrav, pa je mogao da kolje! I sada će ga pustiti za nekoliko meseci, taman da ubije još nekog!Ovako su juče komšije iz Janošikove ulice u Pančevu komentarisali događaj u kojem je, u ponedeljak uveče, Srećko P. (29) bajonetom ubio komšinicu Vesnu Krištofik (49) i ranio njenog muža Mišu (57) i sina Slobodana (24).- Znali smo da je Srećko pričao kako je zaljubljen u Vesninu ćerku Jelenu, koja radi kao vaspitačica. Poštu mu ljubav nije bila uzvraćena, zaratio je s celom porodicom Krištofik, pa je tako pre nekoliko godina već bio napao Slobodana na ulici. Otad je godinama pretio da će ih sve zaklati, često je lomio prozore i roletne na kući Krištofikovih. U ponedeljak pre podne bio sam sa svojim unukom kod Miše i Vesne. Šalili smo se i smejali, a uveče je Vesna bila mrtva - kroz suze je ispričao komšija Andraš Homonai.Srećko je prekjuče, oko 18 sati, preskočio ogradu kuće Krištofikovih, zatrčao se i mahnito počeo u leđa da ubada Vesnu, koja je sedela pored bazena.- Čuo se jeziv vrisak i prvo što mi je palo na pamet je da se neko davi jer znam da imaju bazen u dvorištu. Suprug Miša i sin Slobodan su pokušali da odbrane Vesnu, ali Srećko je bio jači od njih. Vesnu je pet-šest puta ubo u leđa, a Slobodana u lice - rekao je jedan od komšija.MILOŠ Ž. LAZIĆ

Na internetu saznao za ubistvo sestreVesni Krištofik sečivo je probilo oba plućna krila i ona je umrla tokom operacije.- Rođena je u selu Livađe, kod Lipljana na Kosovu. Udala se za Mišu, lepo su se slagali, imali divnu decu. Tek jutros smo preko interneta saznali šta se desilo - rekao je za Kurir Živorad Petković iz Lipljana, brat pokojne Vesne.

I ranije proganjaoSusedi kažu da ovo nije bio prvi put da se Srećko „zaljubljuje“.- Srećko je pre nekoliko godina već pravio slične scene devojci iz komšiluka, ali tada nije otišao toliko daleko. Ni njegovi roditelji ne mogu da izađu na kraj s njim - kažu komšije.

Kad se um pomuti- 1. jul 2012. Bojan Đ. (31) kod Kruševca udarcima građevinskom teslom u glavu ubio oca Milivoja - 17. maj 2012. Slađana Stojanović iz Mladenovca u trenutku nervnog rastrojstva ubila sina Jovana (3)- 16. maj 2012. Dobrivoje S. (56) iz okoline Gadžinog Hana brutalno ubio svoju majku Nikolku S. - 1. novembar 2011. U Lučanima psihički bolesnik Vladimir V. (36) ubio majku Gorginu (62)- 3. avgust 2011. Milosav Nikolić (71) iz Trupala kod Niša u dvorištu porodične kuće hicem iz lovačke puške ubio sina jedinca Slavoljuba (52)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track