BOMBAŠA SA AUTOKOMANDE ODAO DNK? Dulović (28) je postavio bombu ispod džipa čoveka koji je čuvao ljude Luke Bojovića! EVO KAKO JE PAO!
Foto: Marina Lopičić, Profimedia

ISTRAGA

BOMBAŠA SA AUTOKOMANDE ODAO DNK? Dulović (28) je postavio bombu ispod džipa čoveka koji je čuvao ljude Luke Bojovića! EVO KAKO JE PAO!

Crna Hronika -

Osumnjičeni za ubistvo šefa obezbeđenja Filipa Koraća posle zločina u centru Beograda pobegao u Bosnu, gde je i uhapšen. Međutim, on je izručen Crnoj Gori, koja ga je tražila zbog služenja zatvorske kazne

Darko Dulović (28) iz Beograda, koji je početkom oktobra uhapšen u Bosni, a potom izručen Crnoj Gori, uskoro bi mogao da iz zatvora Spuž bude izručen Srbiji, koja ga sumnjiči da je organizovao ubistvo Siniše Milića Bosketa (45), pod čiju je "tojotu" 19. juna bil podmetnuta smrtonosna bomba.

Milić je, podsetimo, u vreme ubistva bio šef obezbeđenja Filipa Koraća, desne ruke Luke Bojovića, i raznet je usred dana u centru Beograda.

Uhapšen u oktobru

- Darko Dulović je otkriven pošto je početkom oktobra prošle godine uhapšen u Bosni, po Interpolovoj poternici koju je sud u Bijelom Polju raspisao za njim zbog toga što je osuđen na dve i po godine zatvora zbog trgovine heroinom. Krajem oktobra izručen je Crnoj Gori i tada je Srbiji dostavljen njegov otisak i DNK, koji se poklopio sa DNK koji je pronađen - objašnjava izvor iz istrage kako se došlo do ključnog dokaza da je Dulović umešan u ubistvo. Prema njegovim rečima, u međuvremenu su prikupljeni i drugi dokazi na osnovu kojih je protiv njega podneta krivična prijava.

foto: Privatna Arhiva

- Još uvek se radi na prikupljanju dokaza i procesuiranju osobe koja je naručila ubistvo Milića, jer, po svemu sudeći, ova likvidacija je plaćena - otkrio je sagovornik.

Poznat srpskoj policiji Ranjen na Blejvoču Darko Dulović, prema nezvaničnim informacijama, u oktobru 2007. bio je ranjen u sukobu sa obezbeđenjem splava "Blejvoč" u Beogradu. Navodno, on je s prijateljem pokušao da uđe na taj splav, ali obezbeđenje nije htelo da ih pusti, pa je došlo do svađe. Posle kraće rasprave Dulović je otišao, a onda se vratio sa još dvadesetak prijatelja naoružanih palicama i lancima, i tada je počela tuča. Jedan od pripadnika obezbeđenja izvadio je pištolj, pucao i ranio Dulovića i njegovog prijatelja.

Podsetimo, Milić, koji je ubijen na Autokomandi, navodno je bio jedan od najplaćenijih radnika obezbeđenja. On je nekada bio pripadnik Specijalne antiterorističke jedinice i Pete uprave za obezbeđenje MUP. Pre Koraća, kako je Kurir pisao, brinuo je o bezbednosti Zorana Bakija Anđelkovića, člana glavnog odbora SPS, ali i Ace Bulića, bivšeg predsednika Zajednice fudbalskih klubova Superlige.

Obezbeđivao Lukine ljude

- Ljude bliske Bojoviću Milić je upoznao kad je počeo da obezbeđuje Luku Đurovića, koji je nastradao u saobraćajnoj nesreći 2013. i koji je navodno bio vođa barske kriminalne grupe i blizak Lukin prijatelj - podseća izvor Kurira. Posle njegove likvidacije upućeni u istragu tvrdili su da se sumnja da je motiv upravo to što je Milić bio Koraćev čovek od poverenja, a da je njegova likvidacija nastavak rata klanova.

- Upravo iz tog razloga veruje se da je Dulovića neko angažovao da postavi eksploziv - zaključuje sagovornik Kurira.

(Kurir.rs/Danijela Jovanović/foto Marina Lopičić, Profimedia. Privatna arhiva)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track