JEZIVO PROKLETSTVO! OVO JE NAJUKLETIJE MESTO U BEOGRADU! Pamti se po STRAVIČNOJ smrti troje mladih, ali i po obračunu KUMOVA! Nesreće se samo nižu!
Foto: Zorana Jevtić, Marina Lopičić, Vladimir Šporčić

stravično

JEZIVO PROKLETSTVO! OVO JE NAJUKLETIJE MESTO U BEOGRADU! Pamti se po STRAVIČNOJ smrti troje mladih, ali i po obračunu KUMOVA! Nesreće se samo nižu!

Crna Hronika -

Ada Huja noćas je ponovo bila poprište tragičnog događaja. Jedan mladić upucan je jutros u glavu, a prema poslednjih informacijama, u tom užasnom obračunu, kako se sumnja zbog ljubomore, povređena je i devojka koja je zbrinuta u Urgentnom Centru. Na licu mesta zatečen je užasan prizor, sa lokvama krvi na sve strane, a to je bio i stravičan podsetnik zašto Adu Huju zovu ukletim mestom.

Troje mladih izgubilo život

foto: Marina Lopičić

Najstravičnija nesreća na Adi Huji dogodila se 2014. godine kada su tri mlade osobe izgubile život. Anastasija Stajić (16), Nemanja Antić (18) i Miloš Janković (20) utopili su se 11. novembra 2014. godine kada je u ranim jutarnjim satima automobil marke "bmw" sleteo u Dunav sa šetališta na Adi Huji, nedaleko od restorana "Carska ohota" u koji su se uputili. Nastradali Janković je bio u prtljažniku automobila, pošto za njega napred nije bilo mesta.

Troje putnika iz automobila, među kojima su bili Luka Višnjić (20), Milica Jokić (18) i Dušan Jovanović (19) uspeli su da prežive stravičnu nesreću. Vozač i vlasnik automobila vrednog više od deset hiljada evra, Dušan Jovanović koji je prošao bez ogrebotine, kako se ispostavilo, nije imao ni položen vozački ispit, ni dozvolu, a kobnog jutra vozio je više od 110 kilometara na sat.

- Popio sam 20 rakija od maline u tom kafiću. Ne znam šta se dogodilo, ne znam gde se nalazim - rekao je on tada policiji.

Apelacioni sud 2015. godine smanjio je za godinu dana kaznu zatvora Dušanu Jovanoviću i pravosnažno ga osudio na sedam godina zatvora zbog ove nesreće.

foto: Sonja Spasić

Nakon ručka metak u kuma

U restoranu "Carska ohota" desio se jedan od brutalnijih zločina u decembru 2016. godine. Naime, A.J. je pratio svog kuma Z.T. do Ade Huje i onda je ispalivšvi više hitaca iz "krateža" usmrtio Z.T. dok je on ručao sa prijateljima. Kako je "Blic" već pisao, kumovi neko vreme nisu govorili, a kako se sumnjalo A.J. je usmrtio svog kuma zbog navodnog duga.

Kum A. J. je ispalio više projektila u žrtvu G. T. (46), koja je od zadobijenih povreda preminula na licu mesta.

Sleteli u Dunav i preživeli

Muškarac star oko 50 godina i duplo mlađa devojka sleteli su 9. januara 2018. godine u Dunav, nedaleko od mesta gde je troje mladih četiri godine ranije stradalo.

Brzom reakcijom čoveka sa obližnjeg broda koji ih je izvukao na obalu, oni su preživeli, a devojka je kasnije preventivno prevezena u Urgentni centar.

Pretukli ga nasmrt jer je branio devojku

Nenad Vučković pretučen je nasmrt u noći između 16. i 17. juna 2012. godine u restoranu "Carska ohota" jer je hteo da odbrani devojku koja je sedela za susednim stolom. Nju su Zlatan F. i Nenad Ć. vređali, a nakon verbalnog sukoba sačekali su Nenada i njegovo dvojicu drugova nedaleko od kafane i pretukli ih palicama. U tuči su učestvovala i braća Bojan i Aleksandar Č.

Nesrećni mladić tada je zadobio kobni udarac tupim predmetom u potiljak i kasnije je preminuo u bolnici.

foto: Marina Lopičić

Izgoreo restoran

Na Adi Huji 08.08.2018. godine u potpunosti je izgoreo poznati restoran "Carska ohota", ali srećom povređenih nije bilo.

Na teren je izašlo devet vatrogasnih vozila i 31 vatrogasac, vatra je lokalozovana nakon dva sata, ali akcija dogašivanja požara i dalje je u toku.

Po izbijanju požara na Karaburmi su se čule i eksplozije, najverovatnije od plinskih boca, a plamen je prema priči očevidaca bio visok do 30 metara, te je bio vidljiv iz mnogih delova grada.

Požari u "Fabrici kartona Beograd"

U "Fabrici hartije Beograd", popularnoj "Kartonki", na Adi Huji izbio je požar i 11.8.2017. godine, požar je gasilo 35 vatrogasaca-spasilaca. Budući da je požar izbio u dvorištu fabrike gde se skladišti velika količina kartona, na lice mesta je izašlo 10 vatrogasnih ekipa koji su se satima borili protiv vatrene stihije, a celu situaciju dodatno je otežavao vetar.

Nešto manje od mesec danas ranije, vatrogasac Milan Rmuš (36) izgubio je život pokušavajući da ugasi plamen koji je izbio u ovoj farbici na Adi Huji.

Naime, vatrena stihija je zahvatila kotlarnicu pogona u ranim jutarnjim satima 19. jula 2017. godine. U nameri da ugase požar polivajući vatru vodom, radnici su izazvali eksploziju.

Trojica radnika Fabrike hartije Beograd i dežurni vatrogasac preduzeća "Avala star" osumnjičeni su da nisu na vreme pozvali vatrogasce i da su nestručno gasili požar.

Kurir.rs/Blic

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track