Najnovije vesti

HAOS NA SUĐENJU ZA BRUTALNO UBISTVO NIKOLE BOJOVIĆA! Delibašić tražio da vidi ženu, Bojanić promenio prezime! OBEZBEĐENJE ČUVALO NEKADAŠNJE PRIJATELJE
Foto: Zorana Jevtić, Privatna Arhiva

ponovljeni postupak

HAOS NA SUĐENJU ZA BRUTALNO UBISTVO NIKOLE BOJOVIĆA! Delibašić tražio da vidi ženu, Bojanić promenio prezime! OBEZBEĐENJE ČUVALO NEKADAŠNJE PRIJATELJE

Crna Hronika

Miloš Delibašić, jedan od optuženih sa stvaranje kriminalne grupe koja je optužena za ubistvo rođenog brata Luke Bojovića, Nikole, u centru Beograda u aprilu 2013., kao i likvidaciju Miloša Vidakovića u julu iste godine u Budvi, obavestio je danas na početku ponovljenog suđenja veće Specijalnog suda da počinje štrajk glađu.

- Hteo sam da vam kažem, ja ću da započnem štrajk glađu - rekao je Delibašić, koji je posle nešto više od mesec dana na slobodi, nedavno odlukom Apelacionog suda vraćen u pritvor. On je rekao i da je o svom slučaju obavestio Ujedinjene nacije, navodeći da su ga iz te organizacije već kontaktirali.

 

Podsetimo, prvom presudom, on je bio oslobođen optužbi ali je ta presuda ukinuta i postupak vraćen na početak.

 

foto: Profimedia

 

Ponovljeno suđenje optuženima koje počelo je danas iznošenjem ličnih podataka okrivljenih u kojima su dvojica otkrila da su osnovala bračnu, odnosno vanbračnu zajednicu, jedan je promenio prezime a optuženi za likvidaciju Bojovića zapao u teško psihičko stanje.


Podsetimo, na optuženičkoj klupi su Miloš Delibašić, Saša Cvetanović, Goran Bojanić i Miloš Vojnović, dok su Slaviša Novaković i Ratko Koljenšić u bekstvu.


- Zasnovao sam vanbračnu zajednicu. Ranije je bilo nekih problema, sada je opet tu, živimo zajedno - rekao je Delibašić i zamolio da sud dopusti njegovoj supruzi Mirjani Đerić, koja je na spisku svedoka, da sedi u publici.


- Ona će se pozvati na pravo da ne svedoči. Je l može da uđe, da je gledam? - pitao je Delibašić.

 

Delibašić tražio ženu
Delibašić tražio ženufoto: Dragana Udovičić


Optuženi Bojanić, otkrio je da sada ima drugi identitet.


- Oženio sam se i uzeo ženino prezime, sada je moje prezime Maletić. Dobio sam još jedno dete - rekao je optuženi Goran Maletić, koji se ranije brezivao Bojanić.

 

Cvetanović psihički loše
Cvetanović psihički lošefoto: MUP


Branilac Saše Cvetanovića, zvanog Pit Bul, Mila Janković obavestila je sud da je njen klijent psihički loše i da nije mogao da uspostavi komunikaciju sa njom.


Posle iznošenja ličnih podataka, Delibašić, Cvetanović i Maletić, izjavili su da nisu krivi, dok je Miloš Vojnović koji je sa tužilaštvom sklopio sporazum o svedočenju rekao da je kriv. Podsetimo, i tokom prvog suđenja Vojnović je priznao izvršenje krivičnih dela i detaljno objasnio ulogu svakog optuženog.


Prvo suđenje optuženima pratile su žestoke rasprave i teške reči koje su razmenjivali bivši prijatelji - Miloš Delibašić i Miloš Vojnović, a ista atmosfera u sudnici nastavljena je juče.

 

foto: Zorana Jevtić


Kako se ne bi dogodio incident između njih dvojice stajao je u svakom trenutku veliki broj zatvorskih stražara.


U svom izlaganju Delibašić je Vojnovića optužio da je lažno svedočio, a Vojnović predložio sudu da Delibašića psihijatrijski veštače.


- Nikada se neću veštačiti - dobacio je Delibasić.


- Ja samo hoću da se vidi da li je inteligentan, preinteligentan, sklon manipulacijama - rekao je Vojnović.

 

(Kurir.rs/J.Spasić)

 

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...