NOVI ŠOK U DONJEM MEĐUROVU! NEKIMA NIJE DOVOLJNO ŠTO JE SEDMORO POGINULO U SUDARU VOZA I AUTOBUSA: Isplivao snimak kola koja prolaze ispod rampe dok voz dolazi! (VIDEO)
Foto: Printscreen Youtube

nepažljivo ponašanje

NOVI ŠOK U DONJEM MEĐUROVU! NEKIMA NIJE DOVOLJNO ŠTO JE SEDMORO POGINULO U SUDARU VOZA I AUTOBUSA: Isplivao snimak kola koja prolaze ispod rampe dok voz dolazi! (VIDEO)

Crna Hronika -

Strašna saobraćajna nesreća na pružnom prelazu u Donjem Međurovu, u kojoj je 21.decembra u sudaru voza i autobusa poginulo sedmoro putika, a 32 su teže i lakše povređena, očigledno nije bila dovoljna opomena za nesavesne vozače.

Uprkos tome što je na prelazu postavljena rampa, nekim vozačima to nije dovoljno pa je samo mesec dana posle nesreće zabeleženo kako vozač džipa prelazi preko pružnog prelaza i to po snegu, u trenutku kada se rampa spušta.

"Pregledom snimaka sa video nadzora, koji je postavljen na putnom prelazu u Donjem Međurovu, konstatovana su dva slučaja, kada su vozači drumskih vozila, iako je postojalo upozorenje svetlosnom signalizacijom na nailazak voza i spuštanje rampe, nastavili vožnju rizikujući svoje živote i živote drugih učesnika u saobraćaju, kao da nisu izvukli pouke iz nesreće koja se dogodila na ovom putnom prelazu. Ovo je pokazatelj da bez poštovanja propisa ni jedan stepen zaštite bezbednosti u saobraćaju nije dovoljan", saopštilo je preduzeće “Infrastruktura železnica Srbije”.

Jedan od dva incidentna slučaja koja su zabeležile kamere desio se 26.januara a da stvar bude crnja vozač džipa sive metalik boje odlučio je da pređe preko prelaza u momentu počinjanja spuštanja rampi, iako je napolju bila tolika magla da je vidljivost bila svedena na maltene dvadesetak metara.

Na sajtu ove železničke kompanije obljavljena su dva video snimka prolaska nesavesnog vozača nakon početka spuštanja polubranika uz komentar da “poslednji događaji na putnim prelazima ukazuju da su i dalje česta nepoštovanja propisa od strane vozača drumskih vozila, što za posledicu ponekad ima i tragične posledice”.

(Kurir.rs/Blic/Foto: Printscreen Youtube)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track