POČELO SUĐENJE ZA POKUŠAJ OTMICE GORANA CVIJETIĆA:  Sumnjali da je ubio Teodoru Kaćanski i da je pokušao da ubije Niku Uskokovića!
Foto: S.S.

petorica okrivljenih

POČELO SUĐENJE ZA POKUŠAJ OTMICE GORANA CVIJETIĆA: Sumnjali da je ubio Teodoru Kaćanski i da je pokušao da ubije Niku Uskokovića!

Crna Hronika -

Glavni pretres odmah i odložen, s obzirom da su branioci osumnjičenih, tražili po drugi put izuzeće postupajućeg sudije, ali ovog puta i predsednika Višeg suda u Novom Sadu.

NOVI SAD - U novosadskom Višem sudu, juče je počeo glavni pretres, povodom pokušaja otmice Gorana Cvijetića (43) iz Budisave, 22.maja 2017.godine u Novom Sadu, u postupku u kojem su petorica okrivljena, Goran Kovačević, Dalibor Bogdanović, Vladica Rakić, Nenad Stević i Božidar Bosnić.

Međutim, glavni pretres je odmah i odložen, s obzirom da su branioci osumnjičenih, tražili po drugi put izuzeće postupajućeg sudije, ali ovog puta i predsednika Višeg suda u Novom Sadu.

foto: S.S.

Uz primenu sile ugurali u kola

Inače, optužnica je podignuta zbog sumnje da su imenovani, na uglu ulica Kornelija Stankovića i ulica Janka Čmelika, u Novom Sadu, na parkingu, u zajednici uz upotrebu sile i pretnjom ubistvom, odveli i zadržali oštećenog Gorana Cvijetića, u nameri da istog prinude da nešto učini i trpi, na taj način što su okrivljeni Kovačević, Bogdanović i Rakić, nakon dojave od strane V. K.da je ispred zgrade u kojoj stanuje jedan od osumnjičenih, viđeno lice koje je uočeno u martu mesecu 2017. godine ispred jednog preduzeća, i za koje su okrivljeni Stević, Kovačević i Bogdanović sumnjali da liči na lice koje je učestvovalo u ubistvu Teodore Kaćanski i pokušaja ubistva Nika Uskokovića.

Tada su krenuli kolima kojim je upravljao Kovačević da traže to lice, za koje vreme je Kovačević pozvao Stevića i rekao mu šta se događa pa je i on krenuo u navedeni deo grada i pozvao Bosnića koji mu se pridružio, a u međuvremenu su Kovačević, Bogdanović i Rakić uočili navedeno lice na uglu ulica, pa su kada je oštećeni primetio da ga neko prati i počeo da beži, krenuli za njim da ga uhvate, tako što je Rakić krenuo za oštećenim preko parkinga. A za njim i Bogdanović i Kovačević u vozilu koje je ušlo na parking.

foto: S.S.

Potom su se vratilili na ulicu i krenuli da se kreću pored zgrade, a nakon što im je oštećeni u tom momentu pobegao i sakrio se između kola, pa kada se pojavio i krenuo preko parkinga, Rakić, koji je i dalje bio na parkingu je prišao oštećenom i uperio službeni pištolj u njega i uz primenu sile i ozbiljne pretnje vatrenim oružjem ga oborio na zemlju, nakon čega su iz kola izašli Bogdanović i Kovačević, pa su oštećenog Cvjetića fizički napali uz primenu sile zadavanjem udaraca , šutaljem nogama u predelu glave i tela,a potom su ga odvukli do i ubacili na pod vozila između prednjih i zadnjih sedišta, nakon čega su ušli u vozilo i odmah krenuli da se voze po gradu.

Bežali od policije

Kako dalje stoji u optužnici, kada ih je oštećeni pitao šta da prizna, govorili su mu: „Znaš ti", uz udaranje i vikanje da će ga ubiti, pa je oštećeni usled navedene primene sile zadobio lake telesne povrede. Prilikom zadnjeg zaustavljanja na Limanu kod studentskih domova došli su Bosnić i Stević kojeg je Kovačević u više navrata obaveštavao šta se događa i da traže lice i rekao mu gde su i da dođe, gde su ih sačekali Kovačević,Bogdanović i Rakić, pa su okrivljeni Stević i Bosnić videli da je oštećeni u kolima i da je povređen , te su nakon razgovora sa Kovačevićem ušli u vozilo i to Stević na mesto vozača, a Bosnić na zadnje sedište pored oštećenog da pazi na njega kako isti ne bi imao priliku da pobegne iz kola i koji je oštećenom rekao da bude miran, te su krenuli u pravcu Sremske Kamenice.

foto: Slađana Stojanović

-U jednom momentu su nakon izlaska iz tunela na Mišeluku naišli na patrolu policije koja je pokušala da ih zaustavi znakom “STOP”, te su tako obojica okrivljenih na drugi način ometali policijske službenike u vršenju službene

dužnosti, jer su se oglušili o naredbu policijskih službenika da zaustave putničko vozilo kojim je upravljao okrivljeni Stević, da bi iako su videli da ih vozilo sa oznakama policije s obzirom da nisu zaustavili vozilo prati i da ima rotaciju nastavili vožnju kroz Sremsku Kamenicu i potom prema Mišeluku, a Bosnić je govorio Steviću da ne odustaje i da stisne gas, skrene i pobegne policiji.

Tada je oštećeni Cvijetić u jednom momentu uspeo da odgurne osumnjičenog Bosnića, pruži ruku i uhvati za volan da bi zaustavio vozilo, koje je potom stalo. a obojica okrivljenih su rekli oštećenom da pazi šta će da kaže policiji i da će imati problema sa porodicom. Potom je Stević prvi izašao iz vozila, a potom i Bosnić, te su se od početka oglušili i nisu postupili po naredbama policijskih službenika da podignu ruke i legnu na kolovoz, da bi po dolasku policijskih službenika u početku takođe odbijali da postupe po naredbi, i sve vreme svesni svog dela čije izvršenje su hteli i bili svesni zabranjenosti dela koje čine, čime su okrivljeni Kovačević, Bogdanović, Rakić, Stević i Bosnić izvršili krivično delo otmice u saizvršilaštvu , a okrivljeni Stević i Bosnić i krivično delo ometanje službenog lica u vršenju službene dužnosti u saizvršilaštvu – stoji u opštužnici.

Oteti Cvijetić je u međuvremenu završio u pritvoru jer ga je policija teretila za pokušaj ubistva Nebojše Tubića Žapca i za podmetanje bombe pod automobil predsednika Pokreta „Dinara–Drina–Dunav” Tomislava Bokana. On je lane, početkom novembra, osuđen u Višem sudu za pomenuta dela na objedinjenu kaznu od 18 godina zatvora.

(Kurir.rs/S. Stojanović, Foto: S. S.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track