Najnovije vesti

UBICA MOG DETETA NE SME DA ME POGLEDA U OČI: Svedočio otac Kristine koja je je brutalno ubijena tokom pljačke pumpe u Velikom Mokrom Lugu
Foto: Privatna Arhiva

viši sud u beogradu

UBICA MOG DETETA NE SME DA ME POGLEDA U OČI: Svedočio otac Kristine koja je je brutalno ubijena tokom pljačke pumpe u Velikom Mokrom Lugu

Crna Hronika

Stanislav Kaplanović saslušan je u svojstvu oštećenog na suđenju Milošu Srebriću, koji mu je 2017. ubio ćerku Kristinu tokom pljačke benzinske stanice u Velikom Mokrom Lugu

Stanislav Kaplanović iz Nove Varoši, otac Kristine (19), koju je u maju 2017. tokom pljačke benzinske pumpe u Velikom Mokrom Lugu ubio razbojnik Miloš Srebrić (37), juče je saslušan u Višem sudu u Beogradu u svojstvu oštećenog.

 

Vidno uznemiren, očajan i na ivici suza, nesrećni čovek je pred sudom ispričao kako je saznao za tragediju, a potom došao u Beograd i bdio nad ćerkinom bolničkom posteljom, gde se ona nekoliko dana borila za život.

 

Nakon saslušanja on je novinarima rekao da se nada da će ubica biti osuđen pravično jer to Kristina zaslužuje.

 

Neutešan

 

- Ubica moje ćerke ne sme da me pogleda u oči. A ne gledam ni ja njega. Dve godine je prošlo od ubistva, a bol ne prestaje. Smatram da je vrlo važno da njen ubica bude osuđen kako više nikom ne bi uradio ono što je mojoj porodici. Teško mi je svaki put kada treba s njim da se sretnem u sudnici - kazao je novinarima Kaplanović, koji je na suđenje došao u pratnji mlađe ćerke, odnosno Kristinine sestre.

 

foto: Privatna arhiva

Pored oca nesrećne devojke, juče je trebalo da bude saslušana i Srebrićeva supruga, ali je ona iskoristila svoje zakonom zagarantovano pravo da kao najbliži srodnik optuženog ne mora da svedoči.

 

Iskaz radnika

 

Sud je potom saslušao radnika pumpe Darka Stančeva, koji je još tokom istrage prepoznao Srebrića kao maskiranog razbojnika koji je upucao Kristinu. Njegovo saslušanje trajalo je puna tri i po sata.

 

- Te večeri nisam radio, ali sam došao na pumpu kako bih sačekao kolegu koji je trebalo da preda smenu. Bio sam preko puta Kristine u trenutku kada je upucana. Razbojnika sam prepoznao na osnovu zaliska, obrve i oka. Donji deo lica bio mu je prekriven maramom. Fleku, odnosno beleg koji ima na desnoj strani lica, nisam video - kazao je Stančev.

 

Srebrićev branilac, advokat Jugoslav Tintor, najduže je ispitivao svedoka, trudeći se da ukaže sudu na sve nepravilnosti koje su počinjene tokom Srebrićevog hapšenja i prepoznavanja u policiji. On je naveo da smatra čudnim što je svedok samo na osnovu oka, obrve i zaliska pomogao najpre u izradi foto-robota, a potom i prepoznao razbojnika u policiji.

 

Brojna njegova pitanja poput onih koga je prvo pozvao nakon pucnjave i da li je na prepoznavanje u MUP i saslušanje kod tužioca odlazio u pratnji svog oca, koji je inače policajac, sudija Marina Anđelković je zabranjivala, navodeći da ona nisu u vezi sa predmetom tužbe.

 

 

 

Pretili mu
Svedok dobio
policijsku zaštitu

Stančev je tokom saslušanja kazao da je zbog svedočenja i prepoznavanja Srebrića dobijao razne pretnje, zbog čega mu je na kraju dodeljena policijska zaštita. On je kazao da je primio preteći poziv u kome ga je nepoznati glas upozorio "da pazi šta priča", kao i da je jednog dana primetio osobu koja fotografiše njegov automobil na parkingu.

(Kurir.rs/Ivan Milićević/Foto: Privatna arhiva)

 

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...