ISTRAGA ŠPANSKE POLICIJE VODI DO BEOGRADA: Potraga za bratom šefice mafije!
Foto: MUP Srbije

NARKO-SRBI

ISTRAGA ŠPANSKE POLICIJE VODI DO BEOGRADA: Potraga za bratom šefice mafije!

Crna Hronika -

Sumnja se da je brat J. A., za kojim je izdat evropski nalog za hapšenje, u avgustu prošle godine pobegao iz Španije u Srbiju

Španska policija izdala je evropski nalog za hapšenje brata Srpkinje J. A. (30), koja je nedavno u blizini Valensije uhapšena kao glavni čovek kartela koji je proizvodio marihuanu i prodavao je u evropskim zemljama.

Prema navodima izvora iz te države, sumnja se da je on u avgustu prošle godine pobegao u Srbiju i da se skriva u Beogradu.

Zajedno radili

- Sumnja se da su J. A. i njen brat zajedno vodili posao, ali da se posle jedne policijske akcije u leto prošle godine on privremeno sklonio u Srbiju, odakle je nastavio da sa sestrom vodi posao - navode izvori iz istrage.

Istražitelji sumnjaju da su brat i sestra najverovatnije smatrali da će žena privući manje pažnje na sebe i da je zbog toga J. A. ostala u Valensiji.

foto: Printscreen

Kriju identitet Vode posao iz Srbije Identitet Srbina čija je sestra uhapšena u Valensiji španski mediji nisu objavili. Međutim, oni su podsetili da je prošle godine u toj državi razbijena grupa koju je predvodio G. A. (38), takođe iz Beograda, ali nisu otkrili da li je reč o istom čoveku.

Podsetimo, kako je Kurir pisao, tridesetogodišnja Srpkinja uhapšena je u svojoj kući u Valensiji, a u velikoj akciji policije privedeno je još 13 Srba koji su radili na njenim plantažama za uzgoj marihuane.

- Uhapšeni su uglavnom srpski državljani, a na dve plantaže otkriveno je 3.000 biljaka u različitim fazama rasta, kao i oko 200 kilograma marihuane koja je osušena i spremna za prodaju - saopštila je španska policija.

Nađen sef

Kakao su naveli, J. A. je organizovala uzgoj marihuane u najmodernijim uslovima, a velike količine je izvozila u Dansku i Holandiju. - Prilikom hapšenja u sefu u stanu koji je ona koristila nađeno je 24.000 evra, za koje se sumnja da potiču od preprodaje marihuane - preneli su tamošnji mediji.

(Kurir.rs/ J. Spasić/ foto Printscreen)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja