MISTERIOZNE ŽENE ŽELE DA UPOZNAJU UBICU IZ SRBIJE! Igora Srbina posetiće prijateljice koje je upoznao preko pisama!
Foto: PrintScreen

odobrena poseta

MISTERIOZNE ŽENE ŽELE DA UPOZNAJU UBICU IZ SRBIJE! Igora Srbina posetiće prijateljice koje je upoznao preko pisama!

Crna Hronika -

Državljanin Srbije, koji je u Italiji osuđen na doživotnu robiju, tražio je od uprave zatvora da mu omoguće susret sa dve prijateljice koje je upoznao preko pisama

Državljanin Srbije Igor Vaclavić ili Norbert Feher, koji je osuđen na doživotnu robiju u Italiji zbog dva ubistva, tražio je dozvolu za posete u pritvoru.

Podsetimo, iako je osuđen u Italiji, on se trenutno nalazi u pritvoru u Španiji, čije ga tužilaštvo tereti za još tri ubistva koja je počinio u toj državi.

Dopisivali se

- On je tražio od Uprave zatvora Zueri da mu odobre posete dve žene koje je upoznao preko pisama. Nadležni iz ove institucije su nakon provere tih osoba procenili da Srbina mogu da posete prijateljice i njihov dolazak u zatvor je odobren. Međutim, ostalo je nejasno ko su te dve žene i zbog čega žele da posete ovog masovnog ubicu - preneli su italijanski mediji i dodali da je jednu devojku upoznao pre šest meseci.

- Tada su počeli da se dopisuju. Drugu devojku je upoznao na isti način, a sada će imati priliku i da ih lično upozna - prenose mediji.

žene žele da ga upoznaju
žene žele da ga upoznajufoto: Privatna Arhiva

Italijanski mediji pozvali su se na svoje kolege iz Španije, koje su ovu informaciju proverile i kod Vaclavićevog advokata.

- Njegov branilac Huan Manuel Martin Kalvente pitao je upravi da mu dozvoli posete. Navodno, jedna od žena je Rebeka Sančez iz Madrida, ćerka jednog vojnika - navode mediji.

Poseban režim

Najpoznatiji srpski begunac, za kojim su evropske policije tragale mesecima, u zatvoru u Zueri nalazi se na posebnom režimu i ima maksimalno obezbeđenje.

- Ljude koji mu dolaze u posetu može da vidi samo kroz staklo prvih šest meseci, nakon čega ih može upoznati u posebnoj prostoriji u kojoj je kontrola manje stroga - objašnjavaju izvori tamošnjih medija.

Hronologija Pet ubistava Drama oko Igora Vaclavića počela je u aprilu 2017, kada je on u Italiji najpre ubio barmena Davida Fabrija, a posle osam dana bekstva usmrtio je i čuvara šume Valerija Verija. Policija je mesecima držala u opsadi deo između Bolonje i Ferare, ali je Srbin uspeo da im pobegne. Begunac je uhapšen u Španiji polovinom decembra iste godine, a tokom hapšenja ubio je dvojicu španskih policajaca i jednog farmera.

(Kurir.rs/ J.I./ Foto:printscreen, privatna arhiva)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track