MENADŽER OSUĐEN NA GODINU DANA KUĆNOG ZATVORA: Priznao da su prevarili golmana Stojkovića!
Foto: Zorana Jevtić, Beta

SUD

MENADŽER OSUĐEN NA GODINU DANA KUĆNOG ZATVORA: Priznao da su prevarili golmana Stojkovića!

Crna Hronika -

Miroslav Stefanović, koji je bio optužen za prodaju tuđih stanova Vladimiru Stojkoviću, sklopio je sporazum s tužilaštvom. Oštećeni Stojković juče nije došao u sud

Fudbalski menadžer Miroslav Stefanović, koji je sa Urošem Jankovićem, bivšim potpredsednikom opštine Čukarica, i lažnim advokatom Vladimirom Đurkovićem bio optužen da je prevario golmana fudbalske reprezentacije Srbije Vladimira Stojkovića, sklopio je sa Specijalnim tužilaštvom nagodbu u kojoj je priznao da su prevarili Stojketa u zamenu za godinu dana kućnog zatvora.

Janković Samo sam pomagao Uroš Janković, koji je ostao jedini protiv kog se postupak nastavlja, pošto su dvojica okrivljenih sklopila sporazum o priznanju krivice s tužilaštvom, ranije je pred sudom negirao krivicu tvrdeći da je Stojketu samo davao informacije kako bi mu pomogao da investira u dobro zemljište, a zauzvrat je od njega očekivao procenat, kada jednog dana to zemljište unovči. On je tada naveo da je "samo hteo, kao što je inače pomagao građanima, da pomogne fudbaleru i da za tu pomoć kasnije zaradi novac".

foto: Stefan Jokić

Sporazum o priznanju krivice prihvatio je i sud, pa se Stefanović juče nije pojavio na optuženičkoj klupi, na kojoj je ostao samo Janković, pošto je svoju krivicu ranije priznao i lažni advokat Đurković, koji je osuđen na 19 meseci zatvora i kaznu od milion dinara.

Muljali s dokumentacijom

Prema navodima optužnice, oni su Stojkovića prevarili prodajući mu tuđe placeve na Makiškom polju. Kako tužilaštvo tvrdi, oni su tokom 2015. i 2016. koristeći falsifikovanu dokumentaciju golmanu prodali više parcela, uveravajući ga da će ti placevi biti atraktivni za izgradnju i višestruko skuplji za nekoliko godina. Stojković je juče trebalo da bude saslušan, ali se nije pojavio zbog utakmice koju Partizan danas igra s niškim Radničkim.

- Vladimir Stojković je u obaveznom karantinu i trener nije hteo da ga pusti da izađe - objasnila je advokat Maja Atanacković, koja zastupa Stojkovića, i priložila potvrdu FK Partizan u kojoj se navodi da je golman u obavezi da bude u karantinu.

foto: Zorana Jevtić

Hteo da posreduje

Podsetimo, Miroslav Stefanović je ranije pred sudom izjavio da mu je žao zbog svega što se dogodilo jer mu je Vladimir Stojković bio dobar prijatelj, kao i da njegova namera nije bila da ga prevari već da posreduje i tako zaradi novac.

Drugi osuđeni, Đurković, koji se predstavljao kao advokat iako nije završio pravni fakultet, pred sudom je priznao da je osmislio i organizovao prevaru, kao i da je angažovao lažne vlasnike parcela, nabavio lažni pečat i tako uzeo golmanu novac. .

(Kurir.rs/J. Spasić/foto Zorana Jevtić, Stefan Jokić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track