NASTAVAK OBRAČUNA CRNOGORSKIH KLANOVA: Škaljaci likvidirani u Nemačkoj!
Foto: Profimedia, Printscreen/Vijesti

krvavi rat

NASTAVAK OBRAČUNA CRNOGORSKIH KLANOVA: Škaljaci likvidirani u Nemačkoj!

Crna Hronika -

Darko Mijović, Nikola Jovanović i Miloš Vesković, državljani Crne Gore, izrešetani su u stanu u gradu Forst. Policija sumnja da su ubijeni u obračunu koji bukti između kavačkog i škaljarskog klana

Crnogorci Darko Mijović i Nikola Jovanović ubijeni su juče ujutru u gradu Forst u Nemačkoj, a u vatrenom okršaju navodno je stradao i Miloš Vesković, dok je Miloš Pavićević teško ranjen. Stradali državljani Crne Gore, kako prenose tamošnji mediji, važe za osobe bliske škaljarskom klanu.

Likvidacija trojice pripadnika klana iz Kotora desila se oko pet sati ujutru, kada je napadač, ili više njih, uleteo u njihov stan i izrešetao ih.

foto: Profimedia

- Meci su prštali na sve strane, a četvorica Crnogoraca su pogođena. Mijović i Jovanović preminuli su na mestu, dok je Vesković umro u bolnici. Miloš Pavićević je preživeo napad - pišu mediji i dodaju da se sumnja da je reč o nastavku obračuna zaraćenih kotorskih klanova - škaljarskog i kavačkog.

Nemačka policija je posle pucnjave blokirala čitav grad, a satima su pregledali dva sumnjiva automobila koja su bila parkirana u blizini mesta zločina. Inače, ubijeni Darko Mijović u martu je bio oslobođen pred crnogorskim sudom optužbi da je 2016. učestvovao u ubistvu Nemanje Medina iz Petrovca, čije telo nikada nije nađeno.

- Mijović, kao i Vladimir Ulama bili su optuženi za ubistvo Medina pre tri godine. Istraga je pokazala da je poslednja osoba sa kojom je Medin kontaktirao bio Ulama. Međutim, sud nije uspeo da utvrdi da su Mijović i Ulama ubili Medina, pa su oni oslobođeni optužbi - podseća naš izvor i dodaje da se sumnja da su se likvidirani Mijović i Ulama tokom boravka u zatvoru zbližili sa pojedinim pripadnicima "škaljarskog klana".

foto: Profimedia

O tome svedoči i nedavni incident u zatvoru Spuž.

- Slobodan Kašćelan, jedan od navodnih vođa kavačkog klana, u zatvoru u Spužu gađan je dezodoransima i jajima. U incidentu je učestvovalo više zatvorenika, a među njima se navodno našao i Vladimir Ulama. Pritvorenik koji je pokušavao da pogodi Kašećalana tada je označen kao blizak škaljarskom klanu - pisali su crnogorski mediji.

Rat šakaljarskog i kavačkog klana počeo je 2014. godine, nakon nestanka 200 kilograma kokaina u Valensiji. Poslednja u nizu žrtava u krvavom ratu bio je Podgoričanin Milo Ilić, koji je navodno bio blizak kavačkom klanu. - Nova krvava osveta bila je najavljena nakon ubistva "kavčanina" Vladimira Roganovića u Beču. Tada su vođe kavačkog klana u čituljama najavile osvetu, da bi nedugo potom u Kotoru bio ubijen Veselin Vesko Vukotić, otac navodnih vođa škaljarskog klana - podseća izvor.

(Kurir.rs/Danijela Jovanović/Foto:Profimedia, Printscreen/Vijesti)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track