UPAD U KUĆU GRADONAČELNIKA ČAČKA: Robijaš hteo da ga izbode šrafcigerom!
Foto: Privatna Arhiva

DRAMA

UPAD U KUĆU GRADONAČELNIKA ČAČKA: Robijaš hteo da ga izbode šrafcigerom!

Crna Hronika -

Osuđivani kriminalac Marko T. (34) provalio je juče pred zoru u kuću Miluna Todorovića, gradonačelnika Čačka, i pokušao da iznese dragocenosti, a kada ga je domaćin primetio, nasrnuo je na njega šrafcigerom. Zahvaljujući Todorovićevoj prisebnoj reakciji, lopov nije uspeo da ga povredi!

foto: Privatna Arhiva

Kako saznajemo, u kući Todorovića se u ponedeljak oko četiri sata ujutru odigrala prava drama. Naime, Marko T. se ušunjao u gradonačelnikov dom preko terase, dok je on unutra spavao sa suprugom i šesnaestogodišnjim sinom. Gradonačelnik Čačka prepričao je za Kurir kako je izgledao pokušaj pljačke.

Čuo disanje

- Spavali smo na spratu kada me je supruga probudila jer je čula lupnjavu u prizemlju. Pomislio sam da je reč o promaji, međutim, posumnjao sam da nešto nije u redu kada sam čuo zvuk prevrtanja stvari i disanje čoveka - priča Todorović i nastavlja:

- Tada sam se uplašio za porodicu i rekao ženi da uđe u kupatilo, da se zaključa i zove policiju. Nisam znao šta da očekujem. Ostao sam na stepenicama da me lopov ne vidi i čekao policiju, koja je stigli su za nekoliko minuta. Todorović kaže da je provalnik pokušao da pobegne kada je video policajce.

- Tražeći izlaz, krenuo je uz stepenice i naleteo je pravo na mene. Imao je crnu majicu, pantalone i patike, a u ruci je držao šrafciger. Njime je krenuo na mene! Srećom, približno smo slične konstitucije, te sam uspeo da ga zadržim i ostanem nepovređen - kaže prvi čovek Čačka.

foto: Privatna Arhiva

Ukrao novac i zlatnike

On kaže da je policija kod lopova pronašla njegov sat, nakit i nekoliko hiljada dinara.

- Uzeo je sat koji je bio u kutiji i koja je, srećom, pala dok ga je vadio. Upravo tu buku je čula moja supruga. Pre toga je uspeo da uzme nekoliko hiljada dinara, ženin novčanik sa nekoliko hiljada dinara, srebrno lanče, nekoliko zlatnika i naočare. Sve nam je to vraćeno - ispričao je on i zahvalio čačanskoj policiji na brzoj i efikasnoj reakciji.

Todorović ističe da provala u njegovu kuću nema veze s njegovim bavljenjem politikom, već da je u pitanju klasična provala, te da se oseća bezbedno.

- Lopov je u kuću ušao tako što je preskočio ogradu iza kuće, pa je posebnim alatom razvalio balkonska vrata. Nismo ga čuli dok je ulazio. Da nije ispustio tu kutiju, ne bismo ni znali šta se dešava - zaključuje gradonačelnik.

Stari znanac policije Robijao zbog kokaina Kako saznajemo, Marko T. dobro je poznat čačanskoj policiji, a nedavno je izašao iz pritvora, gde je bio zbog sumnje da je počinio niz krađa.

- Marko T. je stari znanac policije. Više puta je hapšen i osuđen, i to zbog različitih krivičnih dela. Najteže delo, zbog kojeg je godinama robijao, bila je trogovina narkoticima. Naime, 2010. kod njega je nađena veća količina kokaina - kaže izvor i dodaje da se sumnja da je on u proteklih mesec dana obio više kuća u Čačku i da je uglavnom pikirao luksuzne objekte koji su u vlasništvu uspešnih poslovnih ljudi i biznismena.

Političari na meti lopova

x april 2019 - Lopov obio i opljačkao kuću Mladena Šarčevića, ministra prosvete, nauke i tehnološkog razvoja u Beogradu x novembar 2018 - Vuk Drašković našao se na meti provalnika, koji su obili njegovu kuću u Beogradu x april 2014 - Narkoman provalio u kuću Zorana Bakija Anđelkovića, bivšeg funkcionera SPS, i odneo nekoliko bezvrednih predmeta

Šta je sve lopov pokušao da ukrade x Zlatnike x Nekoliko hiljada dinara x Srebrni lančić x Naočare x Sat

Lična karta gradonačelnika

- Rođen 1969. godine u Čačku - Oženjen, ima dva sina - Osnovnu i srednju školu završio u Čačku, diplomirao na Tehničkom fakultetu, na smeru industrijski menadžment - Od 1993. do 1995. godine radio je u tehničkoj službi "Autočačka", a 1995. postaje direktor prodaje u toj kompaniji - 2003. godine je postavljen za generalnog direktora "Autočačka". - Kao fudbaler je godinama nastupao za FK Borac - Dobitnik je brojnih domaćih i inostranih priznanja - Bio je član Odbora za izgradnju Hrama Svetog Save na Vračaru i Hrama Svetog kneza Lazara na Ljubiću - 20. juna 2016. izabran je za gradonačelnika Čačka

(Kurir.rs/J. Rafailović - D. Čeković/foto: RINA, privatna arhiva)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja