UMEŠAN U ŠARANOVIĆEVO UBISTVO, A SADA GA ČUVAJU SARADNICI LUKE BOJOVIĆA?! Evo gde se krije Baranin Alan Kožar
Foto: Profimedia, MUP RS

Za NJIM raspisana crvena poternica

UMEŠAN U ŠARANOVIĆEVO UBISTVO, A SADA GA ČUVAJU SARADNICI LUKE BOJOVIĆA?! Evo gde se krije Baranin Alan Kožar

Crna Hronika -

Baranin Alan Kožar, koga potražuju crnogorski pravosudni organi zbog stvaranja kriminalne grupe, navodno se skriva u Španiji.

Ovu informaciju objavila je crnogorska "Borba", navodeći da Kožar važi za čoveka od poverenja Luke Bojovića, čiji ljudi ga i skrivaju. On se tereti za organizovanje kriminalne grupe i likvidaciju Slobodana Šaranovića u Budvi.

Slobodan Šaranović
Slobodan Šaranovićfoto: Printscreen Youtube

- Operativni podaci govore da se nalazi u Španiji i da je pod zaštitom tamošnjih kriminalnih struktura. O svemu tome su obaveštene naše kolege u Španiji koje rade na proverama tih podataka - kaže izvor ovog lista.

Šaranović je ubijen 11. marta prošle godine ispred svog stana u budvanskom naselju Dubovica. Ubice su crnim BMW-om prišle Šaranoviću s leđa i pucale u njega iz dva različita oružja. Policija je dan kasnije pronašla zapaljen automobil i automatsku pušku, koji su veštačeni.

Do pretpostavki da je Kožar organizovao ubistvo istražitelji su došli na osnovu određenih materijalnih tragova.

Porodice Bojović i Šaranović godinama su osvetnički nastrojene jedna prema drugoj i u tom ratu stradalo je više osoba, a sam Slobodan Šaranović se teretio za ubistvo Nikole Bojovića, Lukinog brata, zbog čega je bio u pritvoru.

Luka Bojović
Luka Bojovićfoto: Profimedia

Luka Bojović je imao kontakte sa ljudima iz Bara, a najbliži saradnik i prijatelj mu je bio Luka Đurović koji je pre pet godina poginuo u saobraćajnoj nesreći u Kotoru. Nakon Đurovićeve smrti, vođstvo nad barskim klanom preuzeo je Alan Kožar. Policija pretpostavlja da je Bojović od Kožara i tražio da likvidira njegovog protivnika.

Za Kožarom je raspisana crvena poternica. Prethodno, 12. decembra 2017. godine Osnovni sud u Baru ukinuo jer za njim poternicu nakon što je prvostepenom presudom oslobođen optužbi da je organizovao postavljanje eksplozivne naprave ispod auta policijskog oficira u Baru Ivana Đokovića.

Alan Kožar
Alan Kožarfoto: MUP RS

Kožar je inače bio u zatvoru do juna 2013. godine, odslužio je kaznu od šest godina i deset meseci zbog podmetanja tri eksplozije na gradilište hotela "Splendid" u Bečićima, kao i za pokušaj iznude od biznismena Žarka Radulovića, suvlasnika hotela.

Tada je Kožar uhapšen sa grupom koju su predvodili Saša Boreta i Ljubo Bigović, a njih dvojica su poznati javnosti zbog ubistva policijskog inspektora Slavoljuba Šćekića.

(Kurir.rs/Borba)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja