UHAPŠEN POLICAJAC IZ BEOGRADA KOJI JE DILOVAO KOKAIN! Drogu prodavao i sam i preko posrednika!
Foto: Ilustarcija, Privatna Arhiva

PRLJAVA ZNAČKA

UHAPŠEN POLICAJAC IZ BEOGRADA KOJI JE DILOVAO KOKAIN! Drogu prodavao i sam i preko posrednika!

Crna Hronika -

Optužbe Policijski službenik Dejan L. (38) navodno se bavio
preprodajom narkotika, a sumnja se i da je zloupotrebio službeni položaj i uzimao mito od vozača koje je hvatao u prekršajima

Pripadnik saobraćajne policije Dejan L. (38) uhapšen je zbog sumnje da se bavio preprodajom kokaina, kao i da je više puta zloupotrebio službeni položaj tako što je od vozača koje je hvatao u prekršajima uzimao novac kako im ne bi pisao kazne.

Kako Kurir saznaje, osumnjičeni policajac je uhapšen u Beogradu u akciji pripadnika Sektora unutrašnje kontrole MUP, a po nalogu Posebnog odeljenja Višeg tužilaštva za suzbijanje korupcije.

Krivična prijava

Protiv njega je podneta krivična prijava za nedozvoljenu prodaju narkotika, kao i zloupotrebu položaja službenog lica.

- Sumnja se da je u prvoj polovini ove godine prodavao kokain u Beogradu kako lično, tako i preko posrednika. Takođe, osumnjičen je da je od učesnika u saobraćaju tražio i dobijao novčanu nadoknadu da im ne bi pisao kazne za saobraćajne prekršaje - kazao je za Kurir dobro obavešten izvor.

On dodaje da je Dejan L. zaposlen u jednoj beogradskoj policijskoj stanici.

- Nedavno je iz jedne stanice prebačen u drugu, ali se tu nije dugo zadržao jer je uhvaćen u nelegalnim radnjama . U daljem toku istrage biće ispitano koliko je dugo zloupotrebljavao položaj, tj. uzimao novac vozačima koje je zbog ugrožavanja bezbednosti saobraćaja trebalo da sankcioniše - kaže naš sagovornik i dodaje:

Problematičan

- Navodno je imao i probleme sa kolegama, često je upadao u konflikte. Doživljavali su ga kao veoma problematičnog, što je ujedno bio i jedan od razloga zašto je u poslednje vreme često menjao kolektiv i radno okruženje. To, međutim, nije uticalo na njegovo problematično ponašanje - kazao je on.

Krivične prijave protiv Dejana L. podnete su po nalogu nadležnog tužioca, a on će nakon isteka policijskog zadržavanja biti sproveden na saslušanje.

DRUGI SLUČAJ ZLOUPOTREBE U MUP

Iznudili 6.000 evra

Policija je prošle godine uhapsila policijske službenike Z. R. (43) i A. P. (32) zbog sumnje da su počinili krivično delo zloupotrebe službenog položaja.

Oni se terete da su, prekoračivši granice službenog ovlašćenja i iskoristivši službeni položaj, bez pravnog osnova, raspisali potragu za vozilom „audi A7“ u nameri da od vlasnika vozila traže 6.000 evra kako bi ukinuli potragu i vratili automobil. Po navedenoj potrazi, vozilo je pri vremeno oduzeto od vlasnika, nakon čega je osumnjičeni Z. R. od oštećenog tražio 6.000 evra kako bi ukinuo potragu i vratio mu vozilo.

Kurir.rs / Ekipa kurira

Foto: Ilustracija, Privatna Arhiva

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track