PREKINUT LANAC ŠVERCA KOKAINA: Svedok-saradnik raskrinkao tivatski klan
Ilustracija, Foto: Screenshot

Akcija MANJIFIKO

PREKINUT LANAC ŠVERCA KOKAINA: Svedok-saradnik raskrinkao tivatski klan

Crna Hronika -

Istragom je obuhvaćeno ukupno 11 osoba, a istražitelji sumnjaju da je na čelu ove grupe bio Danilo Đurović

Sedam osoba za koje se sumnja da su članovi međunarodnog narko-kartela uhapsila je crnogorska policija u akciji „Manjifiko“, zbog sumnje da su učestvovali u švercu 18 kilograma kokaina iz Kolumbije.

Kako prenose crnogorski mediji, istragom je obuhvaćeno ukupno 11 osoba, a istražitelji sumnjaju da je na čelu ove grupe bio Danilo Đurović.

Jedan od uhapšenih, S. P. iz Tivta, priznao je krivicu, a tužilaštvo planira da mu dodeli status svedoka-saradnika, prenosi list Dan.

Kako se navodi, on je do detalja opisao ulogu svih članova međunarodne kriminalne grupe, tvrdeći da su u više navrata iz Kolumbije nabavljali kokain u manjim količinama, kako ne bi izazvali sumnju. Specijalno državno tužilaštvo (SDT) interesovalo je ko im je dopremao drogu i koji pomorci su učestvovali u tome.

Jedan od uslova SDT bio je i da S. P. otkrije kompletnu dilersku mrežu na primorju. Kako Dan saznaje, on će biti ponovo saslušan, a nakon toga će Viši sud oceniti njegov iskaz i doneti konačnu odluku već tokom naredne nedelje.

Policija je obavila pretres kuće Srđana Pavlovića, gde je pronađena određena količina narkotika. Istražitelji proveravaju i da li se s tom kriminalnom grupom i njihovim poslovima može dovesti u vezu nedavno paljenje automobila Pavlovićeve majke, ali i još nekoliko povezanih događaja u Tivtu.

Kurir.rs/B. T. Foto: Ilsutracija

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track