MALOLETNIK JOJ PRETIO SMRĆU JER JE PREPOZNALA MLADIĆA KOJI JE PREBIO VRŠNJAKA U SUBOTICI: Uhapšen tinejdžer (14) zbog ugrožavanja sigurnosti, poslao poruku da KADA SRETNE DEVOJKU, UBIĆE JE!
Foto: Zorana Jevtić

određen mu pritvor

MALOLETNIK JOJ PRETIO SMRĆU JER JE PREPOZNALA MLADIĆA KOJI JE PREBIO VRŠNJAKA U SUBOTICI: Uhapšen tinejdžer (14) zbog ugrožavanja sigurnosti, poslao poruku da KADA SRETNE DEVOJKU, UBIĆE JE!

Crna Hronika -

SUBOTICA – Agresivna ponašanja maloletnika u Subotici su ovih dana doprinela uznemirenju roditelja, koji se plaše da puštaju decu na ulicu.

Incident od četvrtka 31. oktobra, kada su sedamnaestogodišnjeg mladića A.S.(17) iz čista mira na ulici napala šestorica mladića, produžio se, verbalnim nasiljem, pretnjom smrću devojci, koja je bila očevidac prebijanja sedamnaestogodišnjaka palicama i prijavila policiji to što je videla.

Ilustracija
Ilustracijafoto: Shutterstock

Policija je u petak, narednog dana već uhapsila osamnaestogodišnjaka osumnjičenog da je sa petoricim maloletnika napao A.S. koji je zadobio od batinanja palicama prelom ključne kosti i razbijena mu je arkada i ima povrede na telu.

Posle prijave maloletne devojke nasilja koje je videla, počele su njoj stizati pretnje.

„Ako se nešto dogodi, ja ću te ubiti”, zapretio je jedan od nasilnih momaka devojčici koja nije mogla da zaboravi slučaj nasilja nad mladićem, u centru Subotice, u četvrtak posle 18 časova, pa je prijavila momka kojeg je prepoznala.

To je ispričala i svojoj majci kod kuće, a rekla je i na stanici jednoj ženi da je prepoznala jednog od momaka koji su tukli A.S. Devojčica inače, kako je izjavila i nena majka, ne poznaje ni napadnutog dečaka niti napadače.

Majka povređenog A.S. je i sama prijavila slučaj policiji, navodeći da njen sin ne poznaje mladiće koji su ga napali, kako je objasnio i njen sin. Rekla je i da je bilo očevidaca na stanici gde je on čekao drugaricu, kod Lifke bioskopa, a nije ni pomislila da će već sledećeg dana i devojka očevidac nasilja, nakon prijave i sama dobiti pretnje smrću.

Ilustracija
Ilustracijafoto: Shutterstock

Policija je uhapsila danas maloletnika A. P. (2005) iz Subotice, zbog sumnje da je izvršio krivično delo ugrožavanje sigurnosti.

„A.S. se sumnjiči da je upućivao ozbiljne pretnje devojci iz Subotice, koja je bila očevidac događa, kada je više osoba u centru grada napalo sedamnaestogodišnjaka i palicama mu nanelo lakše povrede, 31. oktobra ove godine”, saopštila je policija Subotice.

Osumnjičeni je, uz krivičnu prijavu, priveden Višem javnom tužilaštvu u Subotici, a nakon saslušanja sudija za prethodni postupak odredio mu je pritvor do 30 dana.

(Kurir.rs/N.H)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja