Najnovije vesti

POŠAO IZ PAZARA PO TOVAR U RUMUNIJU, ALI NIJE ZNAO KOJI: Onda su srpski carinici odlučili da malo bolje pogledaju kamion
Foto: Carine Srbije

sprečili pokušaj krijumčarenja 4.250 boksova cigareta

POŠAO IZ PAZARA PO TOVAR U RUMUNIJU, ALI NIJE ZNAO KOJI: Onda su srpski carinici odlučili da malo bolje pogledaju kamion

Crna Hronika

BEOGRAD - Carinici su u saradnji sa policijom na izlazu prelaza Đerdap sprečili pokušaj krijumčarenja 42.500 boksova cigareta bez akciznih markica čija je vrednost procenjena na iznos od 6,3 miliona dinara.

Tovar krijumčarenih cigareta otkriven je u sredu, 4. decembra, nakon što je kamion novopazarskih registarskih oznaka izdvojen za detaljnu kontrolu.

1 / 5 Foto: Carina Srbije

Kada je stigao na prelaz, 58-godišnji vozač iz Novog Pazara rekao je carinicima da se praznim kamionom uputio na utovar u Rumuniju, ali nije mogao da odgovori na pitanje koju robu tamo treba da preuzme.

To je izazvalo dodatnu sumnju carinika, pa je tovarni deo kamiona podrobnije pregledan.

foto: Carina Srbije

Na prvi pogled delovalo je da je prikolica zaista prazna, jer se pregrada napravljena u njenom prednjem delu, do same kamionske kabine, nije videla dok se u tovarni deo ne uđe i ne priđe sasvim blizu.

Skidanjem limene konstrukcije kojom je prednji deo prikolice bio pregrađen, otkriven je tzv. "bunker" do vrha ispunjen boksovima cigareta "bond" bez akciznih markica.

foto: Carina Srbije

Slučaj je u dalju nadležnost preuzelo tužilaštvo u Nišu.

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: Carina Srbije)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...