UNIŠTENO 880 KILOGRAMA DROGE U OBRENOVCU Kovačević: Nastavljamo kontinuirani rad na hapšenju narko-dilera FOTO
Foto: MUP Srbije

ove godine već uništeno 998 kilograma

UNIŠTENO 880 KILOGRAMA DROGE U OBRENOVCU Kovačević: Nastavljamo kontinuirani rad na hapšenju narko-dilera FOTO

Crna Hronika -

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova nastavljaju sa kontinuiranim radom na hapšenju narko-dilera i sklanjanju droge sa naših ulica, poručio je danas načelnik Uprave kriminalističke policije Dejan Kovačević, koji je prisustvovao uništavanju zapalenjenih više od 880 kilograma narkotika u obrenovačkoj termoelektrani "Nikola Tesla".

foto: MUP Srbije

"Napominjem da se uništavanje oduzetih narkotika vrši tek po okončanju sudskih procesa, tačnije, po pravosnažnim presudama u konkretnim predmetima i da se ono sprovodi kontinuirano. U toku ove godine u termoelektrani je već uništeno 998 kilograma, dok je danas uništeno još 880 kilograma različitih vrsta narkotika", rekao je Kovačević.

foto: MUP Srbije

Podsetio je da se spaljivanje vrši u količinama do jedne tone, prvenstveno iz ekoloških razloga.

foto: MUP Srbije

Današnjem uništavanju droge, pored pripadnika MUP-a, prisustvovali su i predstavnici Komisije za kontrolu uništavanja psihoaktivnih kontrolisanih supstanci Vlade Srbije, kao i predstavnici tužilaštva, suda i "Elektroprivrede Srbije".

foto: MUP Srbije

Kovačević je podsetio da je tokom ove godine u policijskim akcijama oduzeto oko 7,2 tona narkotika, što je rekordna zaplena, i istakao da je to produkt izuzetno kvalitetnog i dobrog rada pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova, saopštio je MUP Srbije.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track