SESTRA PUNIH PET GODINA TRAGA ZA BRATOM: Bar da znam gde mu je grob, neizvesnost me razdire
Foto: Kurir/Jasminka Miljuš

AGONIJA

SESTRA PUNIH PET GODINA TRAGA ZA BRATOM: Bar da znam gde mu je grob, neizvesnost me razdire

Crna Hronika -

Misterija: Svetozaru Panjkoviću (59) svaki trag se izgubio 21. februara 2015, a njegovi najmiliji ni dan-danas nemaju nikakvu informaciju o njemu

Svetozar Panjković Maćan (59) iz Prigrevice kod Apatina misteriozno je nestao pre pet godina, a njegova porodica ni dan-danas ne zna šta se s njim desilo, pa ni to da li je živ ili mrtav.

- Bar da znam gde mu je grob, da zapalim sveću i odnesem cveće, mislim da bi mi bilo lakše od ove neizvesnosti koja me razdire već pet godina - kroz suze kaže Dušanka Desnica, rođena sestra nestalog Svetozara, kome se svaki trag izgubio 21. februara 2015.

Misteriozno nestao... Svetozar Panjković
Misteriozno nestao... Svetozar Panjkovićfoto: Kurir/Jasminka Miljuš

Lažne dojave

Od tog dana, kako kaže, Dušanka ne prestaje da se nada, a njen sin Dragan ne prestaje da traži ujaka. - Bilo je puno poziva, oprečnih informacija, lažnih dojava, te viđen je tu, te su ga primetili tamo, te neko im je ličio na njega, te pronađen je leš muškarca tamo i tamo, odmah sam se pakovao i odlazio da proverim da nije on. Ispostavilo se da su sve dojave bile lažne. Nedeljama i mesecima smo se organizovali i pretraživali, od kanala ispred kuće na Kružnom nasipu, pa do napuštenih objekata i bunara, šume, obale Dunava, svake barice i kanala. I, ništa. Kao da je u zemlju propao - priča sestrić Dragan. - Ne znam šta da mislim o svemu. Nada me ne napušta, mada mi je jasno da nam vreme ne ide u prilog i da verovatno nije živ. Bar da smo mogli da ga sahranimo, da se dostojno oprostimo od njega. Ovo je najgore što je moglo da se dogodi - da mu ni grob ne znamo - kaže Dragan.

Nada ih ne napušta

- Mi radimo, družimo se, imamo puno obaveza, a mama je stalno u kući, svakog dana sve bolesnija i sve teže pokretna. Njoj je najgore. Ona stalno prebira po glavi šta je moglo da mu se desi i zašto, pa sklapa i najneverovatnije scenarije. Ali, i pored svega, još se nada. Pustio sam je, neka veruje, to je drži u životu - dodaje on.

Svi ukućani potvrđuju da i danas kad zalaje pas u dvorištu, pomisle - on je. Isto je i kad začuju lupanje na kapiji, kad dobiju poziv s nepoznatog broja telefona.

foto: Kurir
  • Svetozar Panjković je 21. februara 2015. s trojicom prijatelja oko 21.30 iz Prigrevice došao u kafanu u Apatinu.
  • Drugari su se posle nekog vremena vratili u Prigrevicu, a Svetozar je rekao da će doći taksijem, ali te noći nije došao kući, kao ni sutradan, pa je njegov podstanar obavestio porodicu, a oni policiju.
  • Poslednje što se zna o Svetozaru jeste da je taksijem došao do kuće svoje sestre.
  • U noći nestanka na sebi je imao žutu jaknu i plave farmerke, a telefon i pasoš su mu ostali kod kuće.

Sestra očajna

OVO MI JE RAK-RANA

Dušanka Desnica, sestra nestalog čoveka, kršeći ruke, prisetila se srećnih dana sa svojim bratom: - Uvek očekujem da će se pojaviti. Ja sam ga odgajila, majka je radila, on je ostajao sa mnom. Imala sam dvojicu braće, sada više nemam nijednog. Milana sam sahranila pre dve decenije, imao je samo 45 godina i bio je teško bolestan. Maćan mi ostaje rak-rana i nikad neću prestati da ga tražim.

Kurir.rs/Jasminka Miljuš Foto: Kurir/Jasminka Miljuš

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track