Najnovije vesti

KAKAV ŠOK NA SUĐENJU ŠARIĆU Svedok saradnik naručio likvidaciju Nikolaševića! Posle ovog otkrića za reč se javio Darko
Foto: Dado Đilas, Privatna Arhiva

pokretanje novog postupka protiv Darka Šarića

KAKAV ŠOK NA SUĐENJU ŠARIĆU Svedok saradnik naručio likvidaciju Nikolaševića! Posle ovog otkrića za reč se javio Darko

Crna Hronika

Advokat Dejan Lazarević, branilac Darka Šarića zatražio je danas od veća Specijalnog suda u Beogradu izuzeće zamenika tužioca Saše Ivanića i tužioca za organizovani kriminal Mladena Nenadića, zbog sumnje u njihovu pristrasnost.

- Sumnjamo u pristrasnost, jer po mojim saznanjima koja sam dobio 26. maja Saša Ivanić je sa Joksovićem kod tužioca za organizovani kriminal izdejstvovao pokretanje novog postupka protiv Darka Šarića za organizovanje kriminalne grupe i sprečavanje i ometanje dokazivanja, a sve da bi zaštitili svedoka saradnika Nebojšu Joksovića da odgovara za krivično delo pokušaj ubistva - rekao je advokat Dejan Lazarević obrazlažući zbog čega traži da iz postupka za pranje para budu izuzeti tužioci.

On je pred sudskim većem otkrio i sadržinu izjave koju je u policiji dao Dalibor Ristić, a u kojoj tvrdi da ga je lično Nebojša Joksović angažovao da podmetne bombu pod automobil Gorana Nikolaševića.

- Bio sam prisutan kada su Nebojša Joksović i Saša Cvetinović planirali likvidaciju u Joksinoj štampariji. Tipiovali su mene da to uradim. Dao mi je informacije gde stanuje i koji automobil na bosanske tablice vozi. Bio sam blizak sa Joksovićem, zato me je angažovao da podmetnem bombu. Dali su mi i "magnum 357" za svaki slučaj - naveo je navodno u svojoj izjavi čovek kog je svedok-saradnik angažovao za likvidaciju, a koju je dao policiji 5. maja.

1 / 2 Foto: Dokument

Posle ovog otkrića za reč u sudnici se javio i Darko Šarić koji je potvrdio da je protiv njega podneta nova krivična prijava.

- Vidite koliko se ovo pokvareno radi, montira mi se drugi postupak sa ljudima sa kojima ni posredan ni neposredan kontakt nikada nisam imao. Vidite koliko se ovo pokvareno radi, jer ispada po toj njihovoj prijavi da sam ja šef tom Milanu Lazareviću, a znamo šta on sve radi. Nije mu dovoljno što mi je pokrao imovinu nego mi montira postupak - rekao je Šarić nazivajući ga lopovom, na šta je reagovao sudija i upozorio ga da ne vređa tužioca.

(Kurir.rs/J. S.)

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...