PODIGNUTA OPTUŽNICA PROTIV ČETVORICE MLADIĆA: Drakuli sude za pokušaj trovanja vođe "škaljaraca"
Foto: Instagram Printscreen, Shutterstock

CIJANID

PODIGNUTA OPTUŽNICA PROTIV ČETVORICE MLADIĆA: Drakuli sude za pokušaj trovanja vođe "škaljaraca"

Crna Hronika -

Više tužilaštvo u Beogradu podiglo je optužnicu protiv Marka Drakule, Marijana Dimitrijevskog i Nemanje Milutinovića, zvanog Afri, zbog sumnje da su pripremali ubistvo navodnog vođe škaljarskog klana Jovana Vukotića, u vreme dok je on boravio u beogradskom Centralnom zatvoru!

Kako Kurir saznaje, četvrti osumnjičeni, koji je uhapšen s njima u decembru 2019, Nikola Jovanović optužen je za držanje oružja bez dozvole.

Priprema likvidacije

- Drakuli, Dimitrijevskom i Milutinoviću na teret se stavlja da su pripremali ubistvo Vukotića, i to tako što su nameravali da ga otruju cijanidom - kaže sagovornik Kurira i dodaje da su sva četvorica odranije poznata policiji i da su hapšeni zbog drugih krivičnih dela.

Svedočenje u Crnoj Gori Vukotić nije pucao na Tamaru Zvicer Jovan Vukotić je u vreme kada su osumnjičeni nameravali da ga otruju bio u ekstradicionom pritvoru u CZ. U februaru ove godine izručen je Crnoj Gori i trenutno je u pritvoru. Vukotića crnogorsko tužilaštvo sumnjiči, između ostalog, i za pokušaj ubistva Tamare Zvicer, supruge navodnog vođe kavačkog klana Radoja Zvicera, koji je u utorak ranjen u Ukrajini. U okviru istrage protiv Vukotića saslušan je policajac, koji je rekao da je 2016. u Kotoru bio očevidac pucnjave na Zvicerovu, kao i da Vukotić nije čovek koji je pucao.

foto: detective-info.com.ua

Oni su, kako se sumnja, pokušali da u ručak koji je Vukotiću verenica donosila svakodnevno iz jednog restorana sipaju smrtonosni otrov. Podsetimo, sumnjivi muškarci obučeni u policajce devojku su presreli sivom "škodom", koju najčešće voze policijski inspektori, i to na putu do zatvora. Zaustavili su taksi u kom je bila i tražili da im pokaže šta nosi u kesama.

- Pretresli su kese, ali tog dana ona nije nosila hranu i plan im je propao. Međutim, sumnjive muškarce, koji su imali policijske kape, odmah je prijavila policiji i oni su uhapšeni - kaže izvor.

U "škodi" je tada, kako je Kurir pisao, nađen pištolj za koji nisu imali dozvolu, kao i supstanca za koju je kasnije veštačenjem utvrđeno da je cijanid - otrov bez ukusa, boje i mirisa, koji bi Vukotića ubio za manje od jednog minuta da je dospeo u njegovu hranu.

Negirali sve

Uhapšeni, kako naš izvor otkriva, na saslušanju su tvrdili da nisu tačni navodi prijave da su nameravali da ubiju vođu "škaljaraca", pa je za istražitelje ostalo nepoznato da li ih je neko angažovao za likvidaciju.

- Drakula, za kog se sumnja da je organizovao pripremu ubistva, navodno se branio da su se maskirali u policajce jer su nameravali da snimaju spot za Jutjub - podseća sagovornik.

(Kurir.rs/J. Spasić/foto Printscreen, detectiv-info.com.ua)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track