SAHRANJEN MOMIR BANOVIĆ (50): Stradao kada je pokušao da skine papagaja sa bandere
Foto: privatna arhiva

TUGA Dve tragedije zadesile Radičević

SAHRANJEN MOMIR BANOVIĆ (50): Stradao kada je pokušao da skine papagaja sa bandere

Crna Hronika -

Crna nedelja u selu

Momir Banović (50), traktorista iz Radičevića kod Bečeja, koji je u sredu nastradao od strujnog udara, jer je pokušao da skine papagaja sa bandere, juče je sahranjen na lokalnom groblju.

Samo nekoliko metara dalje, u utorak je sahranjen i njegov komšija Filip V. (2) koji je poginuo u saobraćajnoj nesreći.

-Strašno je da tako dobar čovek nastrada. Šta se ovo dešava sa našim selom, zar u u nekoliko dana da imamo dve velike i nezapamćene tragedije - moglo se čuti u tužnoj povorci koja se kretala do lokalnog groblja.

- Momirovo telo nakon strujnog udara bilo je sprženo. Kada je pao na put, bio je sav krvav. Naime, još uvek se ne zna da li je zakačio žice ili im se samo previše približio. Strašno je puklo! Odleteo je sa bandere deset metara, odeća mu se zapalila - rekao je jedan od očevidaca ove strašne tragedije.

Podsetimo, Momir je u sredu došao sa posla i njegov kućni ljubimac - papagaj, pobegao je iz kaveza. Pokušao je da ga dozove, međutim, bezuspešno. Popeo se na banderu ispred svoje porodične kuće, gde je papagaj odleteo. Prvo se popeo do pola bandere, premišljao se da li da se popne ili siđe, ali je ipak odlučio da se popne.

Od ponedeljka ovo selo zavoijeno je u crno jer je meštanin Igor B. (34) kvadom naleteo na Filipa V. (2). Igor koji je nepokretan, četorotockašem udario je Filipa koji je šetao sa roditeljima pokraj puta. Dečak je od siline udarca leteo 15 metara i preminuo od teških povreda. Nakon tregedije, Igor je uhapšen i nalazi se u pritvoru gde mu je određeno zadržavanje do 30 dana.

Kurir.rs / B. T. / Foto: Privatna arhiva

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja