POGINULA OBA PILOTA, OVO SU SNIMCI UŽASA S MESTA PADA MIGA 21 KOD MALOG ZVORNIKA: Pogledajte olupinu, samo prah i pepeo (KURIR TV)
Foto: Kurir TV, Zvornik Danas

srušio se lovac vojske srbije

POGINULA OBA PILOTA, OVO SU SNIMCI UŽASA S MESTA PADA MIGA 21 KOD MALOG ZVORNIKA: Pogledajte olupinu, samo prah i pepeo (KURIR TV)

Crna Hronika -

Reč je o avionu starom čak 34 godine. Uviđaj je u toku. Kako Kurir saznaje, povređen je meštanin u čije je dvorište avion pao

LOZNICA - U okolini Loznice, u ataru sela Brasina, jutros oko 9.10 časova srušio se MIG 21 Vojske Srbije.

foto: Zvornik danas

Na mestu nesreće meštani su slikali olupinu aviona a prema prvim informacijama, jedan pilot je poginuo a za drugim, koji se katapultirao, tragalo se satima. Nešto pre 14 sati nažalost stigla je vest da je i drugi pilot nastradao.

1 / 4 Foto: T. Ilić

Inače, reč je o avionu starom čak 34 godine. Potraga za drugim pilotom i uviđaj su u toku. Ministarstvo se ovim povodom i zvanično oglasilo saopštivši da je avion pregledan jutros u skladu sa svim procedurama i da je nakon pregleda konstatovano da je ispravan i spreman za let.

Na mestu pada nalaze se ministar odbrane Aleksandar Vulin, načelnik Generalštaba general Milan Mojsilović i komandant Ratnog vazduhoplovstva i PVO general-major Duško Žarković.

foto: Zvornik danas

Kako Kurir saznaje, povređen je meštanin u čije je dvorište avion pao.

Očevici kažu da je avion jutros nadletao selo, i da je u jednom momentu leteo jako nisko, tik iznad krovova kuća.

Navode da se avion borio, okretao i da se onda dogodio pad posle kog se uzdigao jak dim.

Na licu mesta su vatrogasci, Vojska, policija i Hitna pomoć, a mesto nesreće nadleću vojni i policijski helikopter. Upućene su i ekipe Službe traganja i spasavanja RV i PVO i nadležni organi.

Ministarstvo odbrane Srbije i zvanično je saopštilo da se tokom redovnog letačkog zadatka jutros oko 9 časova srušio MIG 21 Vojske Srbije u rejonu sela Brasina kod Malog Zvornika.

Na lice mesta upućena je ekipa Službe traganja i spasavanja Ratnog vazduhoplovstva i protivvazduhoplovne odbrane i nadležni organi.

(Kurir.rs/Foto: Zvornik danas)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track