Najnovije vesti

SUĐENJE ZA BRUTALNI NAPAD NA MILJANA MANDIĆA: Prebijeni mladić u sudu, branioci tražili izuzeća
Foto: Sladjana Stojanović

Novi sad

SUĐENJE ZA BRUTALNI NAPAD NA MILJANA MANDIĆA: Prebijeni mladić u sudu, branioci tražili izuzeća

Crna Hronika

Miljan Mandić, koga je, kako se sumnja, brutalno pretukao Ivan Kontić, juče nije saslušan

Miljan Mandić (28), koga je, kako se sumnja, 24. avgusta Ivan Kontić (30) brutalno pretukao u Novom Sadu, a onda mu onesvešćenom polomio ruku, juče se prvi put pojavio u novosadskom Višem javnom tužilaštvu, u pratnji svojih advokata, kako bi svedočio o incidentu. Kako saznajemo, on nije saslušan.

- Tražili smo izuzeće novosadskog Višeg i Apelacionog, kao i Republičkog javnog tužilaštva. Razlog za traženje izuzeća je sumnja u nepristrasnost, jer je ovo krivično delo prvo kvalifikovano kao teška telesna povreda, a onda je bez posebnih i novih činjenica i dokaza prekvalifikovano u pokušaj ubistva - kaže advokat Goran Karadarević, koji zastupa O. L., osumnjičenog za učestvovanje u tuči. Da je zahtev za izuzeće podnet, potvrdio je za Kurir i branilac osumnjičenog L. V. Gvozden Grgur.

Za Kontićem je raspisana poternica. Mandić i njegovi zastupnici juče nisu želeli da daju nikakve izjave. Inače, kako Kurir saznaje, i protiv Mandića se pred Osnovnim tužilaštvom u Novom Sadu vodi postupak zbog napada na službeno lice u vršenju službene dužnosti.

Navodno, on se sumnjiči da je u februaru napao i udario policajca. Snimak brutalnog prebijanja, podsetimo, osvanuo je na društvenim mrežama. Mandić je u početku navodno odbijao saradnju s policijom, pa je tek 2. septembra otkrio ko mu je naneo teške povrede.

Kurir.rs/S. S.- J. S./Foto: S.S.  

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...