SUĐENJE ZA BRUTALNI NAPAD NA MILJANA MANDIĆA: Prebijeni mladić u sudu, branioci tražili izuzeća
Foto: Sladjana Stojanović

Novi sad

SUĐENJE ZA BRUTALNI NAPAD NA MILJANA MANDIĆA: Prebijeni mladić u sudu, branioci tražili izuzeća

Crna Hronika -

Miljan Mandić, koga je, kako se sumnja, brutalno pretukao Ivan Kontić, juče nije saslušan

Miljan Mandić (28), koga je, kako se sumnja, 24. avgusta Ivan Kontić (30) brutalno pretukao u Novom Sadu, a onda mu onesvešćenom polomio ruku, juče se prvi put pojavio u novosadskom Višem javnom tužilaštvu, u pratnji svojih advokata, kako bi svedočio o incidentu. Kako saznajemo, on nije saslušan.

- Tražili smo izuzeće novosadskog Višeg i Apelacionog, kao i Republičkog javnog tužilaštva. Razlog za traženje izuzeća je sumnja u nepristrasnost, jer je ovo krivično delo prvo kvalifikovano kao teška telesna povreda, a onda je bez posebnih i novih činjenica i dokaza prekvalifikovano u pokušaj ubistva - kaže advokat Goran Karadarević, koji zastupa O. L., osumnjičenog za učestvovanje u tuči. Da je zahtev za izuzeće podnet, potvrdio je za Kurir i branilac osumnjičenog L. V. Gvozden Grgur.

Za Kontićem je raspisana poternica. Mandić i njegovi zastupnici juče nisu želeli da daju nikakve izjave. Inače, kako Kurir saznaje, i protiv Mandića se pred Osnovnim tužilaštvom u Novom Sadu vodi postupak zbog napada na službeno lice u vršenju službene dužnosti.

Navodno, on se sumnjiči da je u februaru napao i udario policajca. Snimak brutalnog prebijanja, podsetimo, osvanuo je na društvenim mrežama. Mandić je u početku navodno odbijao saradnju s policijom, pa je tek 2. septembra otkrio ko mu je naneo teške povrede.

Kurir.rs/S. S.- J. S./Foto: S.S.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja