BUGARI KRIJUMČARILI KAFU IZ ITALIJE: Carinici ostali u neverici kad su čuli zašto nisu prijavili šta im je u gepeku FOTO
Foto: Carina

rekli da nemaju šta da prijave

BUGARI KRIJUMČARILI KAFU IZ ITALIJE: Carinici ostali u neverici kad su čuli zašto nisu prijavili šta im je u gepeku FOTO

Crna Hronika -

Carinici su na graničnom prelazu Gradina sprečili krijumčarenje više od 30 kilograma kafe iz Italije koju su dvojica bugarskih državljana pokušala bez prijavljivanja da prenesu preko granice.

Poznato je da su akcizni proizvodi uvek atraktivni za krijumčarenje, a među njima je i kafa. Кrijumčarenje kafe nije česta pojava, ali upravo jedan takav slučaj zabeležen je 4. oktobra 2020. godine na izlazu prelaza Gradina.

foto: Carina

Prekršaj je otkriven u popodnevnim časovima kada je na red za redovnu kontrolu na izlazu iz zemlje došao mercedes bugarskih registarskih oznaka. Automobilom je upravljao bugarski državljanin koji je sa još jednim sunarodnikom putovao iz Italije ka Bugarskoj.

foto: Carina

Iako su oba putnika rekla da nemaju ništa da prijave, carinici su sumnjajući u njihovu izjavu odlučili detaljno da pregledaju vozilo.

foto: Carina

Čim su otvorili gepek automobila, službenike carine i policije zapahnuo je miris kafe kojom je bio ispunjen ceo prtljažni prostor. Reč je o čak 500 kapsula kafe, 57 pakovanja mlevene kafe od po 250 grama, ali i 9 pakovanja kafe u zrnu od po 1 kilogram i još 14 pakovanja od po 500 grama.

Celokupna količina otkrivene kafe je privremeno zadržana do okončanja prekršajnog postupka protiv vozača koji se izjasnio kao vlasnik, a na pitanje carinika šta će mu tolika kafa i zašto je nije prijavio, rekao je da je na to jednostavno - zaboravio.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track