IKONOPISAC PRIZNAO DA JE BAKA VERU IZBO 26 PUTA, A ONDA ŠOK: Evo šta je sada odbrana tražila na suđenju
Foto: Kurir/M.S., Printscreen Facebook

NOVO ROČIŠTE ZAKAZANO ZA 27. NOVEMBAR

IKONOPISAC PRIZNAO DA JE BAKA VERU IZBO 26 PUTA, A ONDA ŠOK: Evo šta je sada odbrana tražila na suđenju

Crna Hronika -

Vladan Grahovac iz Raške, u medijima nazvan "ikonopisac", optužen da je 31. avgusta prošle godine sa 26 uboda nožem usmrtio Nišlijku Jelicu Tatarovski (82), od milošte nazvanu baka Vera, u njenom stanu, priznao je zločin u istrazi tokom prethodnih sudskih rasprava.

Međutim, sada u nastavku suđenja odbrana insistira na proceni njegove uračunljivosti navodeći da bi to najbolje bilo da se osumnjičeni smesti u bolnicu radi procene.

Stručnjaci Specijalne zatvoske bolnice u Beogradu dva puta nisu mogli da se izjasne o njegovom psihičkom stanju, što se desilo i treći put na suđenju, zbog čega je ono odloženo.

Sudija je naložio da se izveštaj dostavi u narednih 15 dana i da na sledećem ročištu, zakazanom za 27. novembar, prisustvuje neko od lekara članova tima koji je procenjivao stanje otuženog.

Podsetimo, Grahovac je neko vreme boravio u zgradi gde je živela Jelica Tatarovski i njih dvoje su se poznavali, pa ga je zato i pustila u stan gde ju je navodno izmasakrirao. Posle zločina ubica je pobegao, ali je identifikovan pomoću snimka sa sigurnosne kamere u zgradi i ubrzo uhapšen.

Kurir.rs/D.I.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track