NASTAVAK SUĐENJA BABIĆEVOM VOZAČU: Inkasanti posvedočili da su za volanom videli krupnijeg čoveka u crnoj jakni
Foto: Južne vesti/A.Kostić

tragedija na naplatnoj rampi kod doljevca

NASTAVAK SUĐENJA BABIĆEVOM VOZAČU: Inkasanti posvedočili da su za volanom videli krupnijeg čoveka u crnoj jakni

Crna Hronika -

NIŠ - Suđenje Dejanu Stanojeviću vozaču ,,Koridora Srbije, optuženom da je 31.januara prošle godine službenim automobilom marke "škoda" izazvao udes na naplatnoj rampi kod Doljevca, kada je poginula Stanka Gligorijević (52) iz okoline Knjaževca, nastavljeno je danas u Osnovnom sudu u Nišu.

foto: M.S.

Na današnjoj raspravi nastojalo se da zaposleni na rampi, kao svedoci, potvrde ko je je bio za volanom službenog vozila kojim je izazvan udes. Naime, na prehodnim ročištima vozač Stanojević je priznao da je upravljao ,škodom" ali se vajkao da je udesu kumovao klizav kolovoz i magla na putu.

Posle udesa bilo je špekulacija da je automobilom upravljao v.d.direkotor Koridora Srbije Zoran Babić,koji je to demantovao tvrdnjom da je spavao na zadnjem sedištu.

Svedoci, inkasanti sa rampe, koleginica Nataša Jevtić i kolega Aleksandar Dinić, izjavili su da su da su za volanom videli "krupnijeg čoveka u crnoj jakni".

Napitanje sudije da li je to bio prisutni Dejan Stanojević, s kojim su na neki način suočeni, svedokinja i svedok su rekli da bi mogao da bude, ali nisu decidirano potvrdili. Jevtić je rekla je da bi mogao da bude slične građe dok je njen kolega gledajući u Stanojevića rekao: ,,Mislim da je on".

Policajac koji je sačinio belešku o udesu na sudu je izjavio da za volanom nije zatekao vozača, več čoveka koji je bio oborene glave preko volana a nogama zaglavljenim između vozačevog i sedišta suvozača.

foto: M.S.

Na suđenju je ponovo inicirano pitanje snimaka sa zaštitne kamere na rampi sa kojeg nedostaju dva minuta, praktično trenutak udesa, pa je od Koridora Srbije zatraženo da se snimak kmpletira.

Tužilaštvo zavnično optužuje Stanojevića za izazivanje udesa i smrt Stanke Gligorijević i povređivanja još pet osobe i traži kaznu od pet godina jer se pri nakletanju kretao brzinom od 93 kilometara na čas.

Sudjenje će biti nastavljeno saslušanjem novih svedoka.

(Kurir.rs/D.I.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja