OČUH ZVER! OSUĐEN NA 40 GODINA ZBOG UBISTVA LUNE (2): Udario je 50 puta, slomio joj kosti i iščupao kosu! SMETAO MU NJEN PLAČ!
Foto: Privatna Arhiva

presuda

OČUH ZVER! OSUĐEN NA 40 GODINA ZBOG UBISTVA LUNE (2): Udario je 50 puta, slomio joj kosti i iščupao kosu! SMETAO MU NJEN PLAČ!

Crna Hronika -

Zorana Albića (25) iz Prahova Viši sud iz Negotina proglasio je krivim za svirep zločin iz 2019. i izrekao mu maksimalnu zatvorsku kaznu

Zoran Albić (25) iz negotinskog sela Prahovo proglašen je juče krivim pred Višim sudom u Negotinu za smrt pastorke Lune Firulović (2) i osuđen je na maksimalnu moguću zatvorsku kaznu od 40 godina! Sud je utvrdio da je Albić zverski, do smrti, tukao bespomoćnu devojčicu, jer mu je smetao njen plač.

Smetao mu plač

- On se u noći između 26. i 27. maja 2019. vratio kući iz provoda pijan. Počeo je da lomi tanjire i nameštaj, što je probudilo ćerkicu njegove žene. Dete je počelo da plače, a njega je to razbesnelo. Lupio joj je dva šamara, izbacio ženu iz kuće i ostao sam s pastorkom - kaže naš izvor. Veštaci su utvrdili da je nesrećnoj Luni očuh zadao čak 50 udaraca rukama i nogama po čitavom telu, da joj je slomio nadlakticu i iščupao kosu.

Pun dosije

Tukao i pretio smrću

Zoran Albić je od maloletničkih dana dobro poznat policiji. U dosijeu ima niz krivičnih prijava za različita dela. Prijavljivan je zbog prebijanja rođaka, komšije, pretnji nastavnici smrću, ali i otmice i mučenja maloletnice.

- Optuženi nije pokazao naročito kajanje, niti grižu savesti. Veštaci su utvrdili da je u vreme zločina bio uračunljiv i da je znao šta radi - rekao je izvor iz sudnice. - Nisam ubio Lunu, samo sam je šamarao! Ne zaslužujem maksimalnu kaznu - branio se Albić pred sudom.

jurić prisustvovao izricanju presude
jurić prisustvovao izricanju presudefoto: Kurir TV

Igor Jurić iz fondacije "Tijana Jurić", koja je i pravni zastupnik porodice pokojne devojčice, prisustvovao je izricanju presude.

Drsko ponašanje

- Dogodilo se ono što smo očekivali i što je bio jedini mogući ishod, a to je da je Zoran Albić osuđen na 40 godina zatvora. U nekoliko navrata sam govorio da mi je žao što ne postoji mogućnost da bude osuđen na doživotnu, ali država je učinila ono što je mogla - kaže Jurić i nastavlja: - Zoran tokom procesa nije pokazao kajanje, bio je izuzetno drzak od početka. Kada mu je presuda izrečena, oči su mu bile pune suza i mislim da je tek sada postao svestan šta ga čeka u narednom periodu.

I majka kriva

Robijaće osam godina

Za smrt malene Lune osuđena je i njena majka Vesna Firulović. Ona je ranije sklopila sporazum sa tužilaštvom o priznanju krivice i osuđena je na osam godina zatvora zbog nepružanja pomoći nemoćnom licu. - Vesna je čak pokušala da pomogne Albiću u prikrivanju zločina. Naime, Albić je posle batinanja sa Vesnom odveo dete kod lekara i slagali su da je Luna pala sa neograđene terase - podseća izvor i dodaje da se Vesna vratila Luninom ocu, s kojim čeka bebu.

Kurir.rs/ Jelena Ivić/ Foto privatna arhiva, Kurir TV

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track