UBICU IZ BELVILA ČEKALA CRNA SUDBINA: Osumnjičenog za ubistvo Mirkovića spaslo hapšenje? LAZARA NEŠTO MNOGO UPLAŠILO
Foto: Drustvene Mreže, Prinskrin

detalji istrage

UBICU IZ BELVILA ČEKALA CRNA SUDBINA: Osumnjičenog za ubistvo Mirkovića spaslo hapšenje? LAZARA NEŠTO MNOGO UPLAŠILO

Crna Hronika -

Istražni organi pokušavaju da utvrde ko je naručio i platio ubistvo Bojana Mirkovića (34) u podzemnoj garaži zgrade "Jorgovani" u novobeogradskom naselju Belvil.

Tragovi vode do jedne navijačke grupe, ali se još prikupljaju dokazi za ovaj pravac istrage. Lazar T. (22), koji je osumnjičen da je direktni počinilac zločina, prema nezvaničnim saznanjima, preuzeo je u policiji "kompletnu krivicu" na sebe.

Ispričao je da je u zločinu koristio dva oružja i rekao je gde ih je bacio. Oružje su potom pronašli ronioci. Policiju je odveo i do mesta gde je sakrio bicikl sa kojim je pobegao sa mesta događaja. U neposrednoj blizini se presvukao i zapalio odeću i ranac. U tužilaštvu je međutim odlučio da se brani ćutanjem.

Operativni podaci pokazuju da je Lazar T. povezan sa pomenutom navijačkom grupom i da je za ubistvo Mirkovića uzeo "prvu ratu" i kokain.

Navodno je već jednom okrvavio ruke. Pre četiri godine posle kraće svađe nožem je izbo dvojicu mladića na Slaviji.

- Lazar se mnogo uplašio. Njemu je obećano da će biti sklonjen u Crnu Goru, ali za njega je prava sreća da je uhapšen. Spremljena mu je mnogo crnja sudbina koju je izbegao. Plan je najverovatnije bio kao i za njegovog imenjaka iz "Ušća" koji je ubio Aleksandra Šarca. Sudbina godinu dana starijeg Lazara Ilića je neizvesna iako je za njim raspisana poternica zbog sumnje da je ubio Šarca - navodi izvor iz istrage.

Policija i tužilaštvo su kao pomagače u ubistvu Mirkovića označili Bojana K. (37) koji je inače u emotivnoj vezi sa majkom Lazara T, ali i Dušana K. (32).

Navodnoo je obojicu u celu priču uvukao Lazar T. kome je trebala pomoć da počini zločin.

Interesantno je da je Bojan K. izneo odbranu u policiji, ali i u tužilaštvu. Tvrdio je da nema veze sa ubistvom i da nije tačno da je sa Ivanom N. postavio GPS uređaj i tako pratio metu. Prema krivičnoj prijavi i zahtevu za sprovođenje istrage njih dvojica su Lazaru T. javljali ubici kretanje žrtve.

Direktni pomagač u zločinu je navodno Dušan K.

Ipak je i dalje neistražena u potpunosti uloga dvojice Crnogoraca Ivana N. rodom iz Nikšića i Cetinjanina Filipa I. (29). Ovaj poslednji bio je za volanom džipa u kom su zatečeni Lazar T. i Dušan K. prilikom bekstva iz Srbije.

(Kurir.rs/Novosti)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track