Pretučen još jedan Srbin u Gnjilanima

Kosovo i Metohija

Pretučen još jedan Srbin u Gnjilanima

Crna Hronika -
Trajković, koji ima približno 80 godina, napadnut je na svojoj njivi na periferiji sela Pasjane, koja je u neposrednoj blizini susednog albanskog sela Vlaštica

GNJILANE - Regionalni portparol kosovske policije Ismet Hašani izjavio je da su jednog starijeg Srbina napala dvojica maloletnika na periferiji sela Pasjane u opštini Gnjilane.

Hašani je rekao da se radi o Stanku Trajkoviću, koga su prekjuče oko 14 sati napali neidentifikovani maloletnici.

Trajković, koji ima približno 80 godina, napadnut je na svojoj njivi na periferiji sela Pasjane, koja je u neposrednoj blizini susednog albanskog sela Vlaštica.

Kako su preneli izvori iz Kosovskog Pomoravlja, Trajković je u napadu zadobio povrede glave i zbrinut je u ambulanti u Šilovu kod Gnjilana.

U selu Pasjane živi oko 1.600 Srba. Ovo je drugi ozbiljniji incident u poslednje vreme na Kosovu, posle informacije u utorak o ponovljenom pokušaju ubistva povratnika Veljka Komatovića u selu Žač.

Povodom tog napada Kancelarija Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju zatražila je od međunarodne zajednice, od UNMIK-a, Kfora i Euleksa, da zaustave progon povratnika na prostoru Kosova i Metohije i zatražila da se "istraga sprovede, da se odgovorni kazne i da javnost bude upoznata sa njihovim imenima".

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track