OČAJNI OTAC UBIJENE MILENE PROKIĆ IZ ALEKSINCA: Moja ćerka je trpela traume, muž joj je pretio i maltretirao je!
Foto: Kurir/Dragan ilić, Privatna Arhiva

UŽAS

OČAJNI OTAC UBIJENE MILENE PROKIĆ IZ ALEKSINCA: Moja ćerka je trpela traume, muž joj je pretio i maltretirao je!

Crna Hronika -

Vinko Milovanović, otac Milene Prokić, koju je bivši suprug Saša izrešetao pa se ubio, kaže da je ona trpela psihičko nasilje

Živeli su dobro skoro 20 godina, lepo se slagali. Nisu se svađali sve dok Saši mašina na poslu, u fabrici, nije odsekla prste prošle godine. Tada je potonuo u depresiju, a sav teret pao je na Milenu.

Ovako za Kurir počinje ispovest Vinko Milovanović, otac Milene Prokić (44), koju je prekjuče u Aleksincu bivši muž Saša Prokić (51) ubio, a potom izvršio samoubistvo. Zločinu je prethodio razvod Prokića, s kojim Saša nije mogao da se pomiri i pokušavao je na sve načine da natera Milenu da mu se vrati.

Saša Prokić
foto: Privatna Arhiva

Teret pao na nju

- Posle nesreće u fabrici, Saša je stalno bio kod kuće, ali nije mogao ništa da radi, pa je sav teret spremanja za porodicu spao na Milenu. Od tada se povremeno žalila da se svađaju. Istina, nije se žalila da je tuče, ali je voleo da popije, pa ju je psihički maltretirao - priča uplakani otac i nastavlja:

- Kulminacija je bila kad je Milena odlučila da ga napusti. Molio ju je da mu se vrati, ali joj je i pretio. Stalno je preživljavala traume zbog Saše.

Vinko kaže da je Milena jedno vreme živela kod njega u selu Kraljevo kod Aleksinca, ali da je potom prešla u iznajmljeni stan u gradu, jer joj je tako bilo zgodnije zbog posla.

- Šta god da je bilo među njima, ubistvo nije bilo rešenje. Nije smeo da je ubije - s teškom mukom priča Milovanović.

Milena Prokić
foto: Privatna Arhiva

Prijateljice ubijene žene za nju imaju reči hvale i opisuju je kao požrtvovanu majku i baku. Kako kažu, Milena i Saša su se razveli u septembru, a on ju je od tada pratio, sačekivao ispred firme.

- Borila se za porodicu, radila skoro sve sama, čuvala stoku, radila poljoprivredu, a kad se Saša povredio, tražila je pomoć od firme i njega gledala. Po njenoj priči, on ju je maltretirao i terao iz kuće. Radila je kao crnac, ali eto, više nije mogla, i na kraju je ispala kriva - priča prijateljica i nastavlja:

- Saša je pre izvesnog vremena pustio priču da je Milena umrla u snu. Eto, sada ju je stvarno sahranio.

Kao zombi

Sašin otac Damjan Prokić ispričao je da je njegov sin, otkako je Milena otišla, bio kao zombi.

- Nije jeo ni spavao, sušio se. Plašio sam se da će dići ruku na sebe ili na nju, ali nisam nikako mogao da ga sprečim i tragedija se dogodila - rekao je Damjan.

Podsetimo, Saša je u utorak oko 17 sati sačekao Milenu, koja se vraćala s posla, u parku Brđanka. Posle rasprave, pucao je u nju četiri puta, a potom se ubio.

UKLETI PARK

Identičan zločin i 2012. godine

Vinko Milovanović
foto: Kurir/Dragan ilić

Aleksinčani se sećaju gotovo identične tragedije, koja se pre osam godina dogodila na istom mestu, u parku Brđanka. Tada je Miroslav R. (49) hicima iz pištolja ubio svoju ženu Suzanu (36), pa sebe. Suzana je, kao i Milena, napustila muža i zaposlila se u firmi u Aleksincu u kojoj je radila u Milena. Dva meseca posle razvoda, posle više pokušaja da je privoli da se vrati, ljubomorni Miroslav sačekao je Suzanu dok je išla na posao i ubio je, a potom pucao sebi u glavu.

PORODIČNA NESREĆA

Tragedija za tragedijom

Porodicu Milovanović godinama prati nesreća. Milenin deda ubio je rođenog brata pre mnogo godina, majka joj je umrla, a ona se rano udala za Sašu, rodili dvoje dece, ali joj se jedna ćerka razbolela.

Kurir.rs/ Dragan Ilić Foto: Kurir/Dragan ilić, Privatna arhiva

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track