JEDINI NAČIN DA NAPLATE DUG: Naseru Keljmendiju blokirana VREDNA NEKRETNINA u Podgorici
Foto: Printscreen Youtube

uprava prihoda

JEDINI NAČIN DA NAPLATE DUG: Naseru Keljmendiju blokirana VREDNA NEKRETNINA u Podgorici

Crna Hronika -

Uprava prihoda Crne Gore blokirala je stan u Podgorici koji pripada osuđenom narko-bosu Naseru Keljmendiju zbog neplaćenog poreza.

Podgoričkom dnevniku Dan je to saopšteno iz Uprave prihoda u odgovoru na pitanje zašto se Keljmendiju, koji je osuđivan za trgovinu drogom, ne naplaćuje poreski dug. Iz Uprave prihoda su rekli i da Keljmendi bez saglasnosti ovog organa ne može da raspolaže nekretninom u Podgorici.

Prema podacima Uprave prihoda Keljmendi na osnovu poreza duguje 3.208,28 evra. Dug je, kako kažu, izmiren u postupku prinudne naplate uspostavljanjem hipoteke nad nepokretnošću poreskog dužnika.

Prema informacija Uprave prihoda, Keljmendi duguje i nešto manje od 1.000 evra za porez iz 2006. koji nije plaćen ni nakon uručenja rešenja o utvrđivanju poreske obaveze, ali ni nakon zaključka kojim je pokrenut postupak prinudne naplate.

Donet je i zaključak o obezbeđenju poreskog potraživanja uspostavljanjem hipoteke na stambenom prostoru koji je procenjen na 47.600 evra.

- Samim tim poreski dužnik ne može otuđiti nepokretnost bez saglasnosti Uprave prihoda - saopšteno iz Uprave prihoda.

Napominju da Keljmendi nema prijavljeno zaposlenje u Crnoj Gori tako da poresko potraživanje od njega nije bilo moguće naplatiti prinudnom naplatom iz ličnog primanja.

Naser Keljmendi je 2018. godine u Prištini osuđen na šest godina zatvora zbog posedovanja droge. Istovremeno je oslobođen optužbi za organizovani kriminal i za ubistvo Ramiza Delalića u Sarajevu.

Keljmendi je do 1999. godine živeo u Peći, a posle rata se preselio u Sarajevo gde je doveden u vezu sa mnogim tamošnjim kriminalnim strukturama.

On je 2012. godine pobegao iz Sarajeva, neposredno pred policijsku akciju "Lutka" kad je uhapšeno 18 osoba osumnjičenih za teška krivična dela.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track