GRUPA VELJE NEVOLJE UBIJALA I SVOJE? Navijač Principa nestao prošle godine, sumnja se da su ga likvidirali!
Foto: Instagram, Zorana Jevtić

ništa se ne zna o njegovoj sudbini

GRUPA VELJE NEVOLJE UBIJALA I SVOJE? Navijač Principa nestao prošle godine, sumnja se da su ga likvidirali!

Crna Hronika -

O sudbini Aleksandra Gligorijevića (42), koji se hvalio slikama s Veljkom Belivukom, Milovanom Tadićem, Saletom Strujom i ostalim pripadnicima te kriminalne grupe, ništa se ne zna

Kriminalna grupa Veljka Belivuka, zvanog Velja Nevolja, i Marka Miljkovića Mareta, koja se sumnjiči za najmanje četiri ubistva, dovodi se u vezu s još nekoliko nestanaka muškaraca, a među njima je, kako saznajemo, i Aleksandar Gligorijević (42), koji je blisko sarađivao s njima!

Ime na spisku

Gligorijević je, inače, predsednik Fudbalskog kluba Tekstilac iz Odžaka, a na društvenim mrežama često je isticao da je član Belivukove „navijačke“ grupe Principi.

Njegovo ime pomenuo je nedavno i načelnik Uprave kriminalističke policije Bogdan Pušić, kao ime osobe koja je na spisku nestalih.

- Porodice su prijavile nestanke, ali ti ljudi do danas nisu pronađeni. Neki od njih su već bili poznati policiji, neki su pripadali navijačkim grupama. Ne možemo da tvrdimo ni da su živi, ni da nisu - naveo je tada Pušić.

Međutim, da je nestali Gligorijević bio blizak Belivuku i njegovoj ekipi, svedoče njegove fotografije i objave na društvenim mrežama.

Druženje u klubu Nestali sa Borisom Karapandžićem i Tadićem
Druženje u klubu Nestali sa Borisom Karapandžićem i Tadićemfoto: Instagram Printscreen

On je na Instagramu u novembru 2019. godine objavljivio fotografije s Belivukom, u čijem opisu piše: „I kad je radost, i kad je tuga, uvek budi uz svoga druga! Iz Principa.“

- E, moj Acika, on ti je i došao glave - piše u jednom komentaru ispod te fotografije, objavljenom pre nekoliko dana.

Inače, uz poslednju fotografiju koju je Gligorijević objavio poslednjeg dana aprila prošle godine, pre četiri nedelje objavljen je komentar: „Neka ti je laka crna zemlja.“

Među brojnim slikama, koje je objavljivao gotovo svakodnevno, i one su sa uhapšenim pripadnicima Belivukovog klana Milovanom Tadićem Miksom, Borisom Karapandžićem, kao i Aleksandrom Aleksićem, poznatijim kao Sale Struja. Na njegovom Instagram profilu je i slika sa Aleksićevog venčanja u septembru 2018, a kao opis ispod nje piše: „Oženismo brata.“

Bio i na svadbi Gligorijević i Sale Struja
Bio i na svadbi Gligorijević i Sale Strujafoto: Instagram Printscreen

Bio im odan

- Na njegovom profilu jasno je da se kleo u pripadnike ekipe Veljka Belivuka i da im je bio odan, a šta je pošlo po zlu, zasad se ispituje. Očigledno je da je bio deo Principa, za koje tužilaštvo smatra da su navijačka grupa Partizana, koju su Belivuk i Miljković osnovali da bi pod njenim plaštom vršili najteža krivična dela - podseća sagovornik Kurira.

Osuđivan kao član klana

SARAĐIVAO I SA „ZEMUNCIMA“

Gligorijević je 2004. bio osuđen pred Specijalnim sudom u Beogradu na 15 godina zatvora zbog toga što je bio pripadnik kriminalne grupe Firma, koja je bila ogranak zloglasnog zemunskog klana za Vojvodinu. Kao svedok saslušavan je i u postupku protiv veterničke grupe Nenada Opačića, i tada je izjavio da je bio rob svedoka-saradnika Miladina Suvajdžića, zvanog Ðura Mutavi. Kad ga je sudija pitao da objasni šta to znači, pred sudom je izjavio:

- To znači da sam za njega nedeljno prodavao po pola kilograma heroina, a nisam imao para da platim stan, jer sam sav novac morao njemu da predam - odgovorio je Gligorijević.

Podrška

TIJANA AJFON MU SLALA SLIKE

Tijana Ajfon, Aleksandar Gligorijevic
foto: Instagram Printscreen

Na profilu nestalog Gligorijevića stoje i fotografije i snimci starlete Tijane Maksimović, zvane Tijana Ajfon, koja je nedavno saslušana u SBPOK zbog sumnje da je sarađivala sa ovim klanom. Na snimcima je ona u dresu kluba čiji je Gligorijević bio predsednik, a na leđima je ispisano njegovo prezime uz poruku: „Podrška za brata i njegov klub.“

Kurir.rs/ Ekipa Kurira

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track