BUDO BANANA I NJEGOVA ĆERKA SAMI ORGANIZOVALI ŠVERC DROGE: Krstovići kupili banane i 1.400 kilograma kokaina u Ekvadoru?
Foto: Youtube prtscr / Dnevne novine Dan

ostaju u pritvoru

BUDO BANANA I NJEGOVA ĆERKA SAMI ORGANIZOVALI ŠVERC DROGE: Krstovići kupili banane i 1.400 kilograma kokaina u Ekvadoru?

Crna Hronika -

Apelacioni sud odbio je žalbe odbrane na odluku da Budimiru Krstoviću, zvanom Budo banana i njegovoj ćerki Marini Krstović, koji se terete da su nabavili i organizovali prebacivanje 1.400 tona kokaina visoke čistoce iz Ekvadora u Crnu Goru, produži pritvor. Kako prenosi crnogorski portal Borba, u obrazloženju suda navodi se da su ocenom dokaza iz spisa predmeta, do "nivoa postojanja osnovane sumnje utvrdili da su osumnjičeni učinili krivično delo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga".

- Prema oceni prikupljenih dokaza Budimir Krstović je lično naručio iz firme u Ekvadoru tri kontejnera banana u kojima je bilo skrivena ogromna količnina kokaina. Njegova ćerka Marina je komunicirala sa vlasnikom firme u Ekvadoru iz koje su kontejneri stigli, pomno je pratila njihovu isporuku, kao i carinjenje u Luci Bar - prenosi ovaj portal.

zaplena kokaina, Kokain, Crna Gora
foto: MUP Crne Gore

Budimir Krstović je, kako se navodi u spisima predmeta, tokom jula i avgusta 2021. godine, u Ekvadoru neovlašćeno radi prodaje nabavio, a potom i neovlašćeno radi dalje prodaje držao u svom magacinu u Mojanovićima, u blizini Podgorice 1.400 kg kokaina.

- Okrivljena Marina Krstović je učestvovala u nabavljanju i organizaciji transporta pošiljke u kojoj su se nalazile banane i opojna droga kokain, tako što je sve detalje dogovarala na engleskom jeziku sa prodavcem banana vlasnikom firme "COEXFRUIT S.A" iz Ekvadora, a potom pratila kretanje pošiljke tokom transporta od luke u Ekvadoru do Luke Bar. Zatim je organizovala carinjenje pošiljke sa bananama u kojima se nalazila droga, te nakon toga pratila prijem i organizovala uskladištenje tovara u magacin u Mojanovićima - navodi se, kako tvrde, u spisima predmeta.

Marina Krstović, kokain, Budo Banana, Budimir Krstović, Budimir Budo Krstović
foto: Printscreen/Linkedin, Printscreen/Youtube/Dan

Ćerka biznismena koji je inače banane uvozio i u Srbiju i kojoj su prvoj stavljene lisice na ruke, kako navode, poslom poručivanja, nabavke, kontrole transporta, carinjenja, a potom i uskladištenjem poručene robe bavi od ranije, ukazuje na osnovanu sumnju da je ona imala potpunu kontrolu nad tovarom, pa po sudu iz toga proizilazi da je znala šta je skriveno u bananama.

- Po oceni ovog suda, postupak smeštaja tovara u magacine, a posebno banana u hladnjače na takozvano sazrevanje, umanjuje mogućnost da bi do opojne droge moglo doći bilo koje nepoznato lice, izuzev okrivljenih i njima poverljivih osoba - piše u dokumentu.

zaplena, kokain, crnogorska policija
foto: MUP CG Twitter Printscreen

Takođe, navodi se i da je Budimir Krstović, koji je u vreme kada je policija upala u njegov magacin boravio u Beogradu, kontejnere u kojima je droga otkrivena lično kupio i da su od tri kontejnera koja su stigla u Luku Bar dva od kojih je u jednom bio kokain prevežena u Mojanoviće, dok je jedan u kom su bile samo banane otpremljen u Srbiju.

- To ukazuje na osnovanu sumnju da je kontrolisao kretanje ovog kontejnera iz razloga što se u njemu nalazila opojna droga kokain radi dalje prodaje, jer je i po oceni ovog suda nelogično da bi bilo koje osobe bez znanja okrivljenog količinu od 1.400 kilograma kokaina spakovale u navedeni kontejner sa bananama koje su stigle u njegov magacin i pod potpunom njegovom kontrolom - navodi se u odluci suda, koju prenosi crnogorski portal.

Kurir.rs/J. S.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track