Najnovije vesti

MARKO IZVRŠIO UBISTVO NA ŠINAMA, VELJINI TRAGOVI NA 3 MESTA Načelnik policije otkrio ko je bio 3. učesnik likvidacije UZNEMIRUJUĆE
Foto: MUP, Printscreen/PINK

milošević ubijen 2017.

MARKO IZVRŠIO UBISTVO NA ŠINAMA, VELJINI TRAGOVI NA 3 MESTA Načelnik policije otkrio ko je bio 3. učesnik likvidacije UZNEMIRUJUĆE

Crna Hronika

Načelnik specijalne službe Uprave kriminalističke policije Tomislav Radovanović je gostujući u emisiji "Hit tvit" govorio o "ubistvu na šinama", u kojem je 2017. usmrćen karatista Vlastimir Milošević u Ulici 27. marta u centru Beograda.

"Predmet ubistva Vlastimira Miloševića trenutno je u nadležnosti Tužilaštva za organizovani kriminal. Delo je kvalifikovano kao teško ubistvo. Taj događaj iz 2017. godine se sada rasvetljava. Faktički, postavlja se pitanje šta se radilo svih ovih godina", rekao je on, a preneo Mondo.

Radovanović je dodao da su policijski službenici Trećeg odeljenja beogradske policije, koji rade na ubistvima i rasvetljavanju krivičnih dela, gotovo prikupili sve relevantne dokaze u tom vremenu.

"U policijskim krugovima postojala su operativna saznanja ko je mogući izvršilac tog dela. Međutim, sticajem okolnosti o kojima ste verovatno informisani ovih dana u medijima, tragovi su prosto nestali. Tako da je nakon hapšenja Belivuka on ubrzo i bio pušten zbog nestanka DNK tragova", dodao je Radovanović.

Na pitanje kako je moguće da nestanu tragovi, Radovanović je rekao da tužilaštvo vodi predmet, policija radi po nalogu Tužilaštva i da je sigurno prikupljeno dovoljno dokaza.

"Ono što mogu da govorim i mogu da kažem o činjenicama, a one su govorile da su nađeni DNK tragovi Veljka Belivuka na tadašnjim registracionim oznakama, koje su bile ukradene. Takođe, na poklopcu rezervoara i na interfonu zgrade u kojoj je živeo Milošević", rekao je on.

Tomislav Radovanović
Tomislav Radovanovićfoto: Printscreen/PINK

"Uz to, činjenica je da je vozilo kupljeno u Šapcu i da je kasnije svedok prepoznao i Miljkovića i Kojića, koji je trenutno nestao i i dalje se vodi kao nestalo lice. A, Miljković je bio direktan izvršilac tog ubistva prema onome što je tada utvrdila beogradska policija. Vozač automobila bio je Belivuk. Ali, opet se ograđujem i kažem da poslednju reč daje sud", rekao je Radovanović.

Načelnik u UKP rekao je da su dokazi godinu dana bili "držani" i na tom mestu pomenuo nedavno uhapšenu Dijanu Hrkalović, bivšu državnu sekretarku u MUP-a.

"Dijana Hrkalović se koliko znam tereti za trgovinu uticajem, jer u tom momentu, kada su se radile te specijalne istražne metode i kada smo radili veštačenje telefona osumnjičenog Belivuka, ti dokazi su držani u službi gotovo čitavih godinu dana", dodao je on.

(Kurir.rs/Mondo)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...
track