01:27

DIM SE ŠIRI KROZ BUBANJ POTOK NAKON EKSPLOZIJE U FABRICI EDEPRO: Put blokiran, meštani se plaše za zdravlje

završio u urgentnom centru

BILO JE STRAŠNO, EKSPLOZIJE NA SVE STRANE, ZATRPALA ME ZEMLJA! Ispovest radnika koji se zatekao usred katastrofe u Bubanj potoku

Crna Hronika -

Bilo je strašno, eksplozije na sve strane. Šta da misliš u tom trenutku, gledaš glavu da spasiš. Mene je zatrpala zemlja. Kad sam ustao odmah sam krenuo da tražim kolege, da vidim da li su dobro - ovako priča radnik koji je završio u Urgentnom centru.

Sa zamotanom glavom tumara hodnicima ove bolničke ustanove napominući da je dobro prošao i da mu je sada cilj da sazna bilo kakve informacije o svojim kolegama iz fabrike "Edepro" u Bubanj Potoku, prenosi "Blic".

1 / 8 Foto: Ana Paunković

Kako je rečeno dve osobe u Urgentnom centru su u teškom stanju, dok ostalih sedam se nalaze na dijagnostici i njihova klinička slika nije još određena.

Kako se saznaje, dvoje teže povređenih imaju opekotine, a neki su poslati na toksikologiju zbog udisanja štetnih gasova.

"Živa nisam, telefon ne prestaje da zvoni"

Sestra povređenog radnika kaže da su detonaciju čuli u svojoj kući i da su odmah znali šta je i gde moglo tako da pukne.

"Živa nisam, od 14 sati traje, telefon ne prestaje da zvoni... Čekam ovde, videla ga, pričala sa njim, nagnutao se dima i ne čuje, to je sve što znam. Njega je Hitna pomoć dovezla. O drugima nemam informaciju. Van sebe sam", kaže ona.

S druge strane, situacija kod fabrike je malo drugačija. Policijske patrole, koje su stajale na 200 metara od fabrike u kojoj se dogodila eksplozija, pomerili su novinarske ekipe na veću udaljenost odnosno za još 300 metara od prilaza fabrici, kako kažu, iz bezbednosnih razloga.

Podsetimo, eksplozija u fabrici "Edepro" dogodila se danas oko 14 sati. Ljudi koji žive u neposrednoj blizini strahuju od novih detonacija.

"Situacija trenutno stabilna"

Komandant vatrogasne brigade Miloš Majstorović rekao je da je situacija trenitno stabilna u fabrici, ali da se ekipe i dalje nalaze u pripravnosti.

"U ovom trenutku situacija je stabilizovana. Naše ekipe zajedno sa policijom i Hitnom pomoći ostaju na licu mesta do potpune sanacije prostora, a sve mere koje smo preduzeli su u cilju sprečavanja posledica po naše sugrađane", rekao je Majstorović.

Kada se vatrogasci budu povukli sa lica mesta, onda nastupaju policajci koji će moći da izvrše uviđaj, nakon čega će se znati uzrok eksplozije.

(Kurir.rs/Blic)

Bonus video:

00:16

TRENUTAK KADA SE DOGODILA EKSPLOZIJA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track