OVAKO JE UHAPŠEN UPRAVNIK ZATVORA U NIŠU ZBOG PRIMANJA MITA: Od vođe narko-grupe uzeo novac da oslobodi zatvorenika! (VIDEO)
Foto: MUP Srbije

Akcija Tužilaštva za organizovani kriminal i BIA

OVAKO JE UHAPŠEN UPRAVNIK ZATVORA U NIŠU ZBOG PRIMANJA MITA: Od vođe narko-grupe uzeo novac da oslobodi zatvorenika! (VIDEO)

Crna Hronika -

Prema nezvaničnim informacijama, oni su i ranije činili slična dela

Skandal u zatvoru u Nišu!

Lisice na ruke juče su stavljene upravniku Kazneno-popravnog zatvora Niš Dejanu Paniću, njegovoj saradnici Snežani Milikić, koji se sumnjiče da su primili mito od vođe narko-grupe iz raške oblasti i juga centralne Srbije Hidajeta Jašarevića.

I sam Jašarević je uhapšen, a kako se navodi, on je dao 5.000 evra Paniću preko Milikićeve da bi se na uslovni otpust pustio zatvorenik Darko I.

– Kompletna akcija je urađena u saradnji Tužilaštva za organizovani kriminal i BIA. Jašarević je bio 2009. godine osuđen na deset godina zatvora zbog šverca narkotika i kao vođa velike grupe – navodi izvor.

Pre 11 godina na zatvorske kazne su uz Jašarevića osuđeni i Irfan Ličina, Alen Mahmutović, Sead Salković, Muamer Salković, Slobodan Kovačević, Milan Košanin i Karađorđe Šolević. Ova grupa je uhapšena 7. marta 2008. godine zbog toga što je u dužem vremenskom periodu krijumčarila narkotike na području Niša, Kraljeva, Raške, Velike Plane i Novog Pazara.

hapšenje, upravnik, Niš
foto: MUP Srbije

Slučaj otkriven posle prijave zatvorenika R. H. koji je pisao državnim organima i nevladinim organizacijama o vezama uhapšenog Jašarevića i narko dilera koji kaznu izdržavaju u ovom zatvoru.

Prema nezvaničnim informacijama, Panić i Milikićeva su i ranije činili slična dela.

– Snežana se sumnjiči da je pronalazila osuđenike koji izdržavaju kazne u zatvoru u Nišu, koji su ispunili zakonski uslov za podnošenje zahteva za uslovni otpust i koji pristaju da daju 5.000 evra da bi odgovor bio pozitivan – navodi naš izvor.

Kako dodaje, nakon prijema novca, na snagu bi stupao upravnik.

– Snežana bi tada sačinila izveštaj, na osnovu kojeg bi se komisija, koju čine predstavnici KPZ Niš, pozitivno izjasnila o vladanju osuđenika pred nadležnim sudovima, u cilju dobijanja otpusta. Na čelu te komisije nalazio se upravnik Panić – zaključuje sagovornik.

Kurir.rs/Objektiv

00:42

hapšenje upravnika zatvora u Nišu

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track